
Glassert, karamellisert, ristet bananbrød-doughnuts med dropper
oppskrift på deilige glazed karamelliserte ovnsbakte bananbrød-doughnuts, perfekte som søt frokost eller dessert. enkel å lage og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 3 store, modne bananer, skåret i 1/2-tommers skiver
- 2 spiseskjeer kaldt smør, i terninger
- 3 spiseskjeer lyst brunt sukker
- Vegetabilsk olje til steking
- 1 3/4 kopper hvetemel
- 1 teskje malt kanel
- 1 teskje bakepulver
- 1/2 teskje natron
- 1/4 teskje salt
- 1/4 kopp kremfløte
- 1/4 kopp rømme
- 1 egg
- 1 kopp kanelchips (anbefalt: Hershey's)
- 1/3 kopp melk
- 1 spiseskje usaltet smør
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 2 kopper melis
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Legg skivede bananer i en liten bakeform. Fordel jevnt med terninger av smør og strø over brunt sukker. Stek i 20 til 25 minutter, til det er gyldent og boblende. Ta ut og mos grovt med en gaffel, slik at det fortsatt er biter av banan. Sett til side.
- 3Varm opp 7,5 cm olje i en stor gryte eller dypfryer over middels varme, til 180 grader Celsius.
- 4Sikt melet, kanelen, bakepulveret, natronen og saltet i en stor bolle; sett til side. Visp forsiktig inn kremfløte, rømme og egg til det er akkurat blandet. Rør sakte inn bananblandingen, kremblandingen og kanelchipsene i de tørre ingrediensene til det akkurat er blandet.
- 5I porsjoner, bruk en middels isskje (som rommer omtrent 1 1/2 spiseskje); ta opp deigen og slipp forsiktig i den varme oljen, ca. 8 av gangen. Stek i 3 til 4 minutter, og snu ofte, til de er gyldne. Overfør donutsene med en hullsleiv til en tallerken med tørkepapir for å renne av, til alle er stekt.
- 6Over vannbad, varm opp melk, smør og vanilje til smøret er smeltet. Rør sakte inn sukkeret, og pisk til glasuren er glatt. Dypp donutsene i glasuren, vend for å dekke, og overfør dem forsiktig til et stort ark med voksduk for å tørke.