Glassert, karamellisert, ristet bananbrød-doughnuts med dropper

Glassert, karamellisert, ristet bananbrød-doughnuts med dropper

oppskrift på deilige glazed karamelliserte ovnsbakte bananbrød-doughnuts, perfekte som søt frokost eller dessert. enkel å lage og smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 3 store, modne bananer, skåret i 1/2-tommers skiver
  • 2 spiseskjeer kaldt smør, i terninger
  • 3 spiseskjeer lyst brunt sukker
  • Vegetabilsk olje til steking
  • 1 3/4 kopper hvetemel
  • 1 teskje malt kanel
  • 1 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje natron
  • 1/4 teskje salt
  • 1/4 kopp kremfløte
  • 1/4 kopp rømme
  • 1 egg
  • 1 kopp kanelchips (anbefalt: Hershey's)
  • 1/3 kopp melk
  • 1 spiseskje usaltet smør
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 kopper melis

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2Legg skivede bananer i en liten bakeform. Fordel jevnt med terninger av smør og strø over brunt sukker. Stek i 20 til 25 minutter, til det er gyldent og boblende. Ta ut og mos grovt med en gaffel, slik at det fortsatt er biter av banan. Sett til side.
  3. 3Varm opp 7,5 cm olje i en stor gryte eller dypfryer over middels varme, til 180 grader Celsius.
  4. 4Sikt melet, kanelen, bakepulveret, natronen og saltet i en stor bolle; sett til side. Visp forsiktig inn kremfløte, rømme og egg til det er akkurat blandet. Rør sakte inn bananblandingen, kremblandingen og kanelchipsene i de tørre ingrediensene til det akkurat er blandet.
  5. 5I porsjoner, bruk en middels isskje (som rommer omtrent 1 1/2 spiseskje); ta opp deigen og slipp forsiktig i den varme oljen, ca. 8 av gangen. Stek i 3 til 4 minutter, og snu ofte, til de er gyldne. Overfør donutsene med en hullsleiv til en tallerken med tørkepapir for å renne av, til alle er stekt.
  6. 6Over vannbad, varm opp melk, smør og vanilje til smøret er smeltet. Rør sakte inn sukkeret, og pisk til glasuren er glatt. Dypp donutsene i glasuren, vend for å dekke, og overfør dem forsiktig til et stort ark med voksduk for å tørke.