Varm sjokoladekake toppet med en quenelle av rømme og bringebærsirup

Varm sjokoladekake toppet med en quenelle av rømme og bringebærsirup

oppskrift på varm sjokoladekake med krem og bringebærsaus. enkel å lage, perfekt som dessert for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp hvetemel (all-purpose)
  • 1/2 kopp sukker
  • En klype salt
  • 1 kopp (2 stikker) smør, lett myknet
  • 6 egg
  • 2 eggeplommer
  • 1 kopp smeltet semisøt sjokoladebiter
  • 18 kirsebærkysser eller kirsebærcoktailkrem som skal plasseres inni sjokoladekaken
  • 1 kopp rømme
  • 1 lime, presset saft
  • 1 spiseskje Kirsch
  • 1/2 kopp melis
  • 6 teskjeer bringebusssaus (den typen som brukes til iskrem)
  • 6 friske bringebær
  • 6 mynteblader

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør 6 individuelle kakeformer (hver ca. 11 cm i diameter) og dryss med mel.
  2. 2I en stor bolle av en elektrisk mikser, bland mel, sukker og salt, og rør godt sammen. Pisk inn smør på lav hastighet til det er jevnt fordelt. Tilsett deretter egg og eggeplommer, samt smeltet sjokolade, og bland godt. Øk hastigheten til høy og pisk i 2 minutter.
  3. 3Fyll hver kakeform til halvfull, og plasser deretter 3 kirsebærkisses i midten av overflaten på hver deig. Dekk kisses med resten av deigen, slik at formen er ca. 2/3 full.
  4. 4Stek til overflaten av kaken spretter tilbake når den trykkes lett, ca. 35 minutter.
  5. 5Lag toppingen mens kaken er i ovnen. Bland rømme, limesaft og Kirsch i en liten bolle. Sikt inn melis gradvis, og rør godt mellom hver tilsetning for å oppnå en jevn konsistens.
  6. 6Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle i formene i 10 minutter. Deretter tar du kaken ut av formene og legger den på serveringsfat. Topp med rømme- og melisblandingen (med skje i quenelle-form), en teskje bringebærsaus, og et bringebær med et mynteblad. Serveres varm.