Rustikk flettet jordbærtærte

Rustikk flettet jordbærtærte

oppskrift på en rustikk flettet jordbærtærte som er perfekt for sommerens kaker. enkel å lage og smakfull for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 4 unser kremost, romtemperert
  • 2. 1/2 kopp pluss 1 spiseskje granulert sukker
  • 3. 680 gram jordbær, renset og delt i fire
  • 4. 3 spiseskjeer hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 5. 1 spiseskje maisstivelse
  • 6. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 7. En klype salt
  • 8. 1 ark frossen butterdeig, tint (halvparten av en 17,3 unser pakke)
  • 9. 1 stort egg, pisket
  • 10. 2 spiseskjeer turbinadosukker
  • 11. Melis, til utbaking

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 400 grader F. Legg et bakepapir på et stekebrett.
  3. 33. Ha kremost og 1 spiseskje sukker i en bolle, og pisk sammen med en håndmikser til det er lyst og smørbart.
  4. 44. I en stor bolle, bland sammen resten av sukkeret (1/2 kopp), jordbærene, melet, maisstivelsen, vaniljeekstrakten og saltet, og sett til side for senere bruk.
  5. 55. Dryss lett mel på arbeidsflaten. Rull ut butterdeigen til en rektangel på ca. 28 x 43 cm (nesten størrelsen på et halvt stekebrett). Legg den på det forberedte stekebrettet, og fordel kremosten jevnt langs midten av butterdeigen med en slikkepott, og bruk deretter fingrene for å spre den ut. Fordel jordbærene oppå kremosten. Bruk en kniv til å skjære 1,5 cm brede snitt på begge sider av fyllet, med 1/2 cm avstand fra fyllet. Brett hver deigstripe over hverandre for å lage en flette. Klem inn endene, og pensle toppen av paiskallet med egg, og strø over turbinado-sukker. Stek til den er puffet og gyllen, ca. 25–30 minutter.
  6. 66. Avkjøl i 25 minutter før servering. Dryss over melis til pynt, og skjær i skiver for å servere.