En enkel hjemmelaget granola

En enkel hjemmelaget granola

oppskrift på enkel og sunn hjemmelaget granola, perfekt for en god start på dagen. lag din egen granola hjemme med få ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 10
frokost

Ingredienser

  • 2 teskjeer malt kanel
  • 1/2 teskje malt ingefær
  • Salt
  • 3 spiseskjeer honning
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 2 spiseskjeer lønnesirup
  • 2 spiseskjeer vann
  • 1 teskje vanilje
  • 2 kopper hele havregryn (ikke instant)
  • 1/2 kopp hakkede pekannøtter
  • 1/2 kopp sprø risflak
  • 1/4 kopp hvetekim eller malt linfrø

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 150 grader Celsius.
  2. 2I en stor bolle, visp sammen kanel, ingefær, 1/4 teskje salt, honning, olje, lønnesirup, vann og vanilje. Tilsett havregryn, pekannøtter, riskorn og hvetegerm. Vend godt slik at det blir jevnt dekket.
  3. 3Fordel granolaen på et bakepapirkledd stekebrett og stek til den er tørr og sprø, men ikke brunet, i 30 til 35 minutter, med omrøring en eller to ganger underveis. La den avkjøle helt før den oppbevares i en lufttett beholder.