
En enkel hjemmelaget granola
oppskrift på enkel og sunn hjemmelaget granola, perfekt for en god start på dagen. lag din egen granola hjemme med få ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 10
frokost
Ingredienser
- 2 teskjeer malt kanel
- 1/2 teskje malt ingefær
- Salt
- 3 spiseskjeer honning
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2 spiseskjeer lønnesirup
- 2 spiseskjeer vann
- 1 teskje vanilje
- 2 kopper hele havregryn (ikke instant)
- 1/2 kopp hakkede pekannøtter
- 1/2 kopp sprø risflak
- 1/4 kopp hvetekim eller malt linfrø
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 150 grader Celsius.
- 2I en stor bolle, visp sammen kanel, ingefær, 1/4 teskje salt, honning, olje, lønnesirup, vann og vanilje. Tilsett havregryn, pekannøtter, riskorn og hvetegerm. Vend godt slik at det blir jevnt dekket.
- 3Fordel granolaen på et bakepapirkledd stekebrett og stek til den er tørr og sprø, men ikke brunet, i 30 til 35 minutter, med omrøring en eller to ganger underveis. La den avkjøle helt før den oppbevares i en lufttett beholder.