
Grissini
lær hvordan du lager deilige og sprø grissini hjemme med vår enkle oppskrift. perfekte som snacks eller til ostebordet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/4 kopper varmt vann (ca. 43°C) pluss 2 spiseskjeer varmt vann
- 3 1/2 teskjeer tørrgjær
- 1 teskje byggmalt (finnes på helsekostbutikker)
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til pensling
- 3 3/4 kopper brødmel
- 1 1/2 teskjeer grovt salt
- 1 spiseskje pluss 1 teskje vegetabilsk fettstoff
- 3 spiseskjeer ferske rosmariblad, grovhakket
- 1/2 kopp ferskrevet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1I en bolle i en elektrisk mikser utstyrt med eltekrok, bland 1/4 kopp varmt vann, gjær og byggmalt. La stå til gjæren er kremet, ca. 10 minutter. Tilsett olivenolje, mel, salt, fett og det resterende varme vannet; bland på lav hastighet i 1 minutt. Bytt til eltekrok, og bland på middels lav hastighet til deigen er myk, men ikke klebrig, ca. 2 minutter. Tilsett rosmarin og Parmesan; bland i 1 minutt til. Alternativt kan du elte for hånd i 5 til 10 minutter.
- 2Overfør deigen til en lett melet overflate, og elt 4 eller 5 ganger, slik at deigen formes til en ball. Dekk med lett oljet plastfolie, og la hvile i 10 minutter.
- 3Legg et stykke bakepapir på en ren arbeidsflate, og pensle papiret med olivenolje. Overfør deigen til papiret, og trykk den ut til et rektangel på 4 x 22 tommer. Pensle overflaten med olivenolje, dekk med plast, og la heve i 1 time.
- 4Forvarm ovnen til 400 grader Fahrenheit.
- 5Legg fire bakeplater med bakepapir; pensle rikelig med olje. Skjær et stykke deig ½ tomme tykt fra den kortere siden av rektanglet. Hold deigen i endene, og strekk den ut til lengden på bakeplaten, og sørg for at formen er så jevn som mulig. Form endene til kroker, løkker, S-former eller knuter. Plasser brødstikket på bakeplaten. Gjenta med resten av deigen, og avstanden mellom brødstikkene skal være 1 tomme. La dem heve i et varmt sted, uten dekke, i 10 minutter.
- 6Stek to plater om gangen på separate rister til brødstikkene er sprø og gyldne, 20 til 25 minutter, og snu dem halvveis i steketiden. Overfør til avkjølingsrist, og la avkjøle helt. Oppbevar i lufttett beholder i opptil 10 dager.