Jordbærpanna cotta med jordbærkompott
Lær hvordan du lager en deilig jordbær panna cotta med frisk jordbærkompott. Perfekt som dessert for sommerfester eller hverdagskos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 3 kopper skivede jordbær (1 pund)
- 2. 1 3/4 kopper godt rystet lettmelk
- 3. 6 spiseskjeer sukker
- 4. 2 1/2 teskjeer nøytral gelatin, fra mindre enn 2 (1/4-unse) pakker
- 5. 1/4 kopp helmelk
- 6. 1/4 kopp kremfløte
- 7. 2 1/2 kopper jordbær (helst små; 3/4 pund), renset
- 8. 1/4 kopp fersk appelsinjuice
- 9. 2 teskjeer superfint granulert sukker
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: 6 (6-ounce) rustfrie stålrør eller keramiske former
- 22. Lag panna cotta: Bland jordbær, kulturmelk og sukker i en blender til det er veldig jevnt. Sil gjennom en fin sil over en middels stor bolle, og press hardt på fasthetene og skrap bunnen av silen. Kast fasthetene.
- 33. Strø gelatin over melk i en liten bolle og la det stå i 1 minutt for å myke opp.
- 44. Kok opp fløte i en liten kjele. Ta av varmen og tilsett gelatinblandingen, rør til den er oppløst.
- 55. Visp inn fløteblandingen i jordbærpuréen og hell i formene. Sett formene i kjøleskapet, dekket, til de er faste, minst 8 timer.
- 66. For å løsne panna cotta: Dypp formene i en liten bolle med varmt vann i 2 eller 3 sekunder, snu deretter opp ned på dessertfat og fjern formene. La stå i romtemperatur i 20 minutter for å myke opp litt.
- 77. Lag kompotten mens panna cottane står: Del jordbærene i to på langs hvis de er små, eller i fire hvis de er større. Visp sammen appelsinjuice og superfint sukker i en bolle til sukkeret er oppløst, og vend inn jordbærene for å dekke dem. La kompotten stå og trekke i 10 minutter.
- 88. Server panna cotta med kompotten.