Hello Fresh Mobile Banner
Jordbærpanna cotta med jordbærkompott

Jordbærpanna cotta med jordbærkompott

Lær hvordan du lager en deilig jordbær panna cotta med frisk jordbærkompott. Perfekt som dessert for sommerfester eller hverdagskos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 3 kopper skivede jordbær (1 pund)
  • 2. 1 3/4 kopper godt rystet lettmelk
  • 3. 6 spiseskjeer sukker
  • 4. 2 1/2 teskjeer nøytral gelatin, fra mindre enn 2 (1/4-unse) pakker
  • 5. 1/4 kopp helmelk
  • 6. 1/4 kopp kremfløte
  • 7. 2 1/2 kopper jordbær (helst små; 3/4 pund), renset
  • 8. 1/4 kopp fersk appelsinjuice
  • 9. 2 teskjeer superfint granulert sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: 6 (6-ounce) rustfrie stålrør eller keramiske former
  2. 22. Lag panna cotta: Bland jordbær, kulturmelk og sukker i en blender til det er veldig jevnt. Sil gjennom en fin sil over en middels stor bolle, og press hardt på fasthetene og skrap bunnen av silen. Kast fasthetene.
  3. 33. Strø gelatin over melk i en liten bolle og la det stå i 1 minutt for å myke opp.
  4. 44. Kok opp fløte i en liten kjele. Ta av varmen og tilsett gelatinblandingen, rør til den er oppløst.
  5. 55. Visp inn fløteblandingen i jordbærpuréen og hell i formene. Sett formene i kjøleskapet, dekket, til de er faste, minst 8 timer.
  6. 66. For å løsne panna cotta: Dypp formene i en liten bolle med varmt vann i 2 eller 3 sekunder, snu deretter opp ned på dessertfat og fjern formene. La stå i romtemperatur i 20 minutter for å myke opp litt.
  7. 77. Lag kompotten mens panna cottane står: Del jordbærene i to på langs hvis de er små, eller i fire hvis de er større. Visp sammen appelsinjuice og superfint sukker i en bolle til sukkeret er oppløst, og vend inn jordbærene for å dekke dem. La kompotten stå og trekke i 10 minutter.
  8. 88. Server panna cotta med kompotten.