Key Lime Pie
Lær hvordan du lager en deilig key lime pie med vår enkle oppskrift. Perfekt sommerdessert med frisk lime og knasende bunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 18 hele grahamskjeks (de store, fire-delte bitene)
- 2. 8 spiseskjeer (1 stang) saltet smør, smeltet
- 3. 1/3 kopp sukker
- 4. Én 14-unse boks søtet kondensert melk
- 5. 1 toppet spiseskje revet limeskall
- 6. 1/2 kopp limesaft
- 7. 2 store eggeplommer
- 8. Pisket krem, til servering
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 33. Til bunnen: Knus grahamkjeksene i en food processor eller i en plastpose med zip. Hell dem over i en bolle og rør inn det smeltede smøret og sukkeret. Trykk blandingen ut i en paiform og stek til den er gyllen og har satt seg, ca. 5 minutter. Sett til side for å avkjøle litt.
- 44. Til fyllet: Bland kondensert melk, limeskall, limesaft og eggeplommer i en miksebolle og kjør på høy hastighet til det er glatt og tykt.
- 55. Hell fyllet i bunnen og stek i 15 minutter. La den avkjøle, deretter sett den i kjøleskapet i minst 1 time – gjerne mer.
- 66. Server med pisket krem.