
Hvit sjokoladebiter med shortcake og basilikum-jordbær
Lær hvordan du lager en deilig hvitsjokolade-chip shortcake med friske basilikum-infuserte jordbær. Perfekt for sommerens dessert eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kvart jordbær, renset og skivet, sett til side noen til pynt
- 2. 1/4 kopp sukker, pluss 3 spiseskjeer
- 3. 1 1/2 kopper bakeblanding
- 4. 1/3 kopp melk
- 5. 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 6. 1/4 kopp hvit sjokoladebiter
- 7. 2 spiseskjeer hakkede basilikumblader
- 8. 1/2 kopp kremfløte
- 9. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 33. I en liten bolle blandes jordbærene med 1 spiseskje sukker. Sett til side.
- 44. I en stor bolle vispes sammen bakepulveret og 1/4 kopp sukker. Rør inn melk og smør, deretter vend inn sjokoladebitene. Kna deigen ut på en melet overflate, kutt den i 8 trekanter, og legg dem på et ugreddet stekebrett. Stek til de er gylne, ca. 8 til 10 minutter. Ta ut av ovnen og la avkjøle.
- 55. Tilsett den hakkede basilikumen i jordbærene og vend forsiktig.
- 66. Med en elektrisk håndmikser piskes kremfløten i en middels stor bolle sammen med resten av sukkeret og vaniljen. Del shortcakes i to. Legg bunnene på serveringsfat, og skje litt jordbær over hver halvdel. Topp med pisket krem og legg på toppene. Pynt med litt mer krem og en jordbærskive før servering.