Hello Fresh Mobile Banner
En slags Salat Nicoise

En slags Salat Nicoise

Lær hvordan du lager en deilig sort of salad niçoise med enkle steg. Perfekt for sommerens måltider eller når du ønsker en frisk rett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp majones
  • Dijon-sennep
  • 4 ansjovisfileter
  • Finhakket fersk hvitløk
  • Revet sitronskall og sitronsaft etter smak
  • Salt og pepper
  • 3 kopper blandede grønne blader, vasket
  • 2 bokser (ca. 170 gram) importert tunfisk i olivenolje fra Frankrike eller Italia, ok, drenert og smuldret
  • 4 små nye røde poteter, kuttet i fire på langs med skallet på, forkokt til akkurat gjennomkokt
  • 2 modne plommetomater, kuttet i fire på langs
  • 1 kopp "haricots verts", forkokt til sprøtt møre
  • 1/3 kopp Kalamata-oliven, målt opp, deretter uten stein og skåret i tynne strimler
  • 1 teskje "saltede" kapers, skylt

Fremgangsmåte

  1. 1Bland majones, omtrent en teskje Dijon-sennep eller etter smak, ansjos og et lite finhakket hvitløksfedd i en foodprocessor. Krydre med sitronsaft og revet sitronskall etter smak. Smak til med salt og pepper.
  2. 2Legg opp grønnsaker på to individuelle middagsfat. På hvert fat: fordel en liten mengde tunfisk i midten av fatet og drypp majones over tunfisk og grønnsaker.
  3. 3Omgi tunfiskbiten i en spredningslignende form med poteter, tomater og haricots verts. Strø over svarte oliven og kapers som pynt.