
Krydret couscous
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull curry couscous. Perfekt som en lett hovedrett eller tilbehør. Rask å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 kopper couscous
- 1 spiseskje usaltet smør
- 1 1/2 kopper kokende vann
- 1/4 kopp naturell yoghurt
- 1/4 kopp god olivenolje
- 1 teskje hvitvinseddik
- 1 teskje karri pulver
- 1/4 teskje malt gurkemeie
- 1 1/2 teskje kosher salt
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp småternede gulrøtter
- 1/2 kopp finhakket fersk flatbladpersille
- 1/2 kopp tørkede currants eller rosiner
- 1/4 kopp skåldede, skivede mandler
- 2 vårløk, tynne skiver (hvite og grønne deler)
- 1/4 kopp småternede rødløk
Fremgangsmåte
- 1Legg couscousen i en middels stor bolle. Smelt smøret i det kokende vannet og hell det over couscousen. Dekk til tett og la couscousen trekke i 5 minutter. Fluff med en gaffel.
- 2Visp sammen yoghurt, olivenolje, eddik, curry, gurkemeie, salt og pepper. Hell det over den fluffede couscousen, og bland godt med en gaffel. Tilsett gulrøttene, persillen, currantene, mandlene, vårløken og den røde løken, bland godt, og smak til med salt og pepper. Server ved romtemperatur.





