Asiatisk kylling i salatblad
Lær hvordan du lager deilige asiatiske kylling- og salatkopper. En rask og sunn forrett perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp soyasaus
- 2. 2 spiseskjeer riseddik
- 3. 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 4. 1 spiseskje finhakket, skrelt ingefær
- 5. 1 spiseskje sambal oelek (asiatisk chilisaus)
- 6. 1 spiseskje plommesaus
- 7. 1 spiseskje hoisinsaus
- 8. 1 spiseskje mirin (søt risvin)
- 9. 1 teskje hakket frisk koriander
- 10. 1 teskje sesamfrø, ristet
- 11. 1/4 teskje ristet sesamolje
- 12. 6 spiseskjeer rapsolje
- 13. 450 gram skinn- og benfri kyllinglår, i terninger
- 14. 1/3 kopp hakket gulrot
- 15. 1/3 kopp hakket selleri
- 16. 1/3 kopp hakket rød paprika
- 17. 1/3 kopp hakkede sukkererter
- 18. 1/3 kopp hakket rødløk
- 19. 1 teskje finhakket, skrelt ingefær
- 20. 1 teskje finhakket hvitløk
- 21. 1/3 kopp mungbønnespirer, delt i to
- 22. 1/2 kopp skivede shiitakesoppkapsler
- 23. 2 spiseskjeer hakket vårløk
- 24. 1 spiseskje knuste peanøtter
- 25. 6 wonton-omslag
- 26. Kosher-salt
- 27. Isbergsalatblader, til servering
- 28. 1/2 teskje svart sesamfrø
Fremgangsmåte
- 11. Lag sausen: Bland alle ingrediensene i en bolle og sett til side. Rør igjen rett før bruk.
- 22. Forbered koppene: Varm opp 2 spiseskjeer rapsolje i en stekepanne på høy varme. Tilsett kyllingen og wok den til den er gjennomstekt, ca. 3 minutter. Tilsett gulrot, selleri, paprika, erter og rødløk, og wok i ca. 3 minutter. Tilsett ingefær, hvitløk, spirer og shiitakesopp. Tilsett 1/4 kopp av den forberedte sausen og kok til den tykner, ca. 30 sekunder, og skrap opp eventuelle brune biter. Overfør wokretten til en bolle; topp med vårløk og peanøtter.
- 33. Tørk ut stekepannen. Varm opp de resterende 4 spiseskjeene rapsolje på høy varme. Stek wontonene til de er gylne og sprø, ca. 15 sekunder på hver side. Overfør til kjøkkenpapir og krydre med salt.
- 44. Fyll salatbladene med wokretten. Strø over sesamfrø. Smuldre wontonene oppå eller server ved siden av. Server med den resterende sausen.
- 55. Fotograf: Andrew Mccaul