Asiatisk kylling i salatblad

Asiatisk kylling i salatblad

Lær hvordan du lager deilige asiatiske kylling- og salatkopper. En rask og sunn forrett perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp soyasaus
  • 2. 2 spiseskjeer riseddik
  • 3. 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 4. 1 spiseskje finhakket, skrelt ingefær
  • 5. 1 spiseskje sambal oelek (asiatisk chilisaus)
  • 6. 1 spiseskje plommesaus
  • 7. 1 spiseskje hoisinsaus
  • 8. 1 spiseskje mirin (søt risvin)
  • 9. 1 teskje hakket frisk koriander
  • 10. 1 teskje sesamfrø, ristet
  • 11. 1/4 teskje ristet sesamolje
  • 12. 6 spiseskjeer rapsolje
  • 13. 450 gram skinn- og benfri kyllinglår, i terninger
  • 14. 1/3 kopp hakket gulrot
  • 15. 1/3 kopp hakket selleri
  • 16. 1/3 kopp hakket rød paprika
  • 17. 1/3 kopp hakkede sukkererter
  • 18. 1/3 kopp hakket rødløk
  • 19. 1 teskje finhakket, skrelt ingefær
  • 20. 1 teskje finhakket hvitløk
  • 21. 1/3 kopp mungbønnespirer, delt i to
  • 22. 1/2 kopp skivede shiitakesoppkapsler
  • 23. 2 spiseskjeer hakket vårløk
  • 24. 1 spiseskje knuste peanøtter
  • 25. 6 wonton-omslag
  • 26. Kosher-salt
  • 27. Isbergsalatblader, til servering
  • 28. 1/2 teskje svart sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag sausen: Bland alle ingrediensene i en bolle og sett til side. Rør igjen rett før bruk.
  2. 22. Forbered koppene: Varm opp 2 spiseskjeer rapsolje i en stekepanne på høy varme. Tilsett kyllingen og wok den til den er gjennomstekt, ca. 3 minutter. Tilsett gulrot, selleri, paprika, erter og rødløk, og wok i ca. 3 minutter. Tilsett ingefær, hvitløk, spirer og shiitakesopp. Tilsett 1/4 kopp av den forberedte sausen og kok til den tykner, ca. 30 sekunder, og skrap opp eventuelle brune biter. Overfør wokretten til en bolle; topp med vårløk og peanøtter.
  3. 33. Tørk ut stekepannen. Varm opp de resterende 4 spiseskjeene rapsolje på høy varme. Stek wontonene til de er gylne og sprø, ca. 15 sekunder på hver side. Overfør til kjøkkenpapir og krydre med salt.
  4. 44. Fyll salatbladene med wokretten. Strø over sesamfrø. Smuldre wontonene oppå eller server ved siden av. Server med den resterende sausen.
  5. 55. Fotograf: Andrew Mccaul