Kylling- og salatwraps
Lær hvordan du lager deilige kylling- og salatwraps med friske ingredienser. En enkel og sunn oppskrift perfekt for en lett middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 6 store tørkede kinesiske sopp
- 2. En skvett ekstra virgin olivenolje
- 3. 1/2 stor løk, skrelt og finhakket
- 4. 900 gram magert kyllingkjøtt, karbonadedeig
- 5. 3 ss mirin eller hvitvin
- 6. 1 ss sesamolje
- 7. 1 ss sesamfrø
- 8. 1 ss østerssaus
- 9. 1 ss lys soyasaus
- 10. Én boks à 227 gram vannkastanjer, hakket
- 11. 1 hvitløkfedd, skrelt og knust
- 12. 6 vårløk (scallions), hakket
- 13. 2–3 ss plommesaus
- 14. 2–3 hoder radicchio, blader atskilt
Fremgangsmåte
- 11. Bløt de kinesiske soppene i varmt vann til de er myke, ca. 5 minutter. Finhakk dem deretter.
- 22. Varm opp olivenoljen i en stor non-stick panne og stek løken i noen minutter. Tilsett soppen og stek i ytterligere 2 minutter. Tilsett kyllingkjøttet og stek i 4 til 6 minutter, mens du blander kjøttet med de andre ingrediensene slik at det brytes opp i små biter.
- 3Tilsett mirin eller vin, etterfulgt av sesamolje, sesamfrø, østerssaus, soyasaus, vannkastanjer og hvitløk. La det koke i noen minutter og la blandingen karamellisere seg.
- 4Tilsett vårløken og fjern fra varmen.
- 5Smør litt plommesaus på innsiden av hver radicchiosalatblad. Topp deretter med en skje av kyllingblandingen.