Hello Fresh Mobile Banner
Karrikyllingsalat

Karrikyllingsalat

Lær hvordan du lager en deilig krydret kyllingsalat med friske ingredienser. Perfekt for sommermåltider eller lunsj. Enkelt, raskt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. En 1,4-1,8 kg stor kylling, hjemmebakt eller kjøpt, oppskrift følger
  • 2. 3/4 kopp gule rosiner, pluss mer til pynt
  • 3. 1/2 kopp skivede mandler, pluss mer til pynt
  • 4. 4 vårløk, skivet
  • 5. 3 stilker selleri, skivet
  • 6. 1/2 kopp majones
  • 7. 1/2 kopp naturell gresk yoghurt
  • 8. 1/4 kopp kremfløte
  • 9. 3 ss karri pulver
  • 10. 2 ss hakket frisk koriander
  • 11. 1 ss sukker
  • 12. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 13. En 1,4-1,8 kg stor kylling
  • 14. Olivenolje, til å dryppe over
  • 15. Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Skjær kyllingfileten i små biter og kast skinn og bein. Legg kyllingen, rosiner, mandler, vårløk og selleri i en stor bolle. I en annen bolle blander du majones, yoghurt, fløte, karri, koriander, sukker og litt salt og pepper. Hell dressingen over salatingrediensene og vend forsiktig sammen. Smak til og juster krydderet etter behov. La salaten stå i kjøleskapet i flere timer (eller over natten).
  2. 22. Før servering, pynt med flere rosiner og skivede mandler. Server på en seng av salat eller i en sandwich.
  3. 33. Forvarm ovnen til 200 °C.
  4. 44. Legg kyllingen i en ildfast form, drypp over olivenolje og krydre med rikelig salt og pepper. Stek til saften er klar, ca. 1 time og 15 minutter. La kyllingen avkjøle helt før den brukes i kyllingsalaten.