Sprø nudelsalat med søt og sur dressing
oppskrift på sprø nudelsalat med en deilig søt og sur dressing. perfekt som forrett eller lett måltid for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 6 kopper blandede babygrønnsaker, 1 pose
- 2. 1 kopp ferske bønnespirer
- 3. 1 kopp revet gulrot, tilgjengelig i frukt- og grøntavdelingen
- 4. 3 reddiker, skivet
- 5. 2 vårløk, hakket
- 6. 1/2 rød paprika, skåret i tynne strimler
- 7. 2 kopper stekte nudler, i hvilken som helst størrelse, tilgjengelig i bulkavdelingen eller i asiatiske matvarer-området i butikken
- 8. 2 spiseskjeer søt plommesaus eller andesaus
- 9. 2 spiseskjeer risvinseddik, eplecidereddik eller hvit eddik kan brukes som erstatning
- 10. 1/3 kopp lett olje, peanøtt-, raps- eller vegetabilsk olje – vurder mengden etter eget skjønn
- 11. Salt og pepper
Fremgangsmåte
- 1I en bolle, bland sammen grønnkål, bønnespirer, gulrot, reddiker, vårløk, rød paprika og halvparten av de sprø nudlene. Visp sammen plommesaus eller andesaus og eddik i en mindre bolle. Hell i olje i en tynn stråle mens du fortsetter å vispe for å blande det godt. Vend dressingen inn i salaten og smak til med salt og pepper. Server salaten med resten av de sprø nudlene som pynt.