Grillet kyllingbryst med ildrøkt tomatsaus  
Stekt squash med oregano og sitron

Grillet kyllingbryst med ildrøkt tomatsaus Stekt squash med oregano og sitron

En smakfull oppskrift på grillet kyllingbryst servert med ildrøstet tomatsaus og ovnsbakte zucchini med oregano og sitron. Perfekt for sommermiddager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Koking spray
  • 2. 8 benfrie, skinnløse kyllingbrysthalvdeler
  • 3. Salt
  • 4. Nykvernet svart pepper
  • 5. 12 Roma (plomme)tomater, delt i to
  • 6. 4 mellomstore zucchini, delt i to på langs
  • 7. 1 sitron, saft og finrevet skall
  • 8. 1 teskje tørket oregano
  • 9. 2 spiseskjeer balsamicoeddik
  • 10. 2 teskjeer sterk saus
  • 11. 1 teskje chilipulver

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smør to store bakeplater med matlagingsspray.
  2. 22. Krydre kyllingen med salt og pepper og legg den på den forberedte bakeplaten. Fordel tomatene på den andre bakeplaten. Plasser zucchini ved siden av tomatene, med kjøttsiden opp. Krydre tomater og zucchini med salt og pepper. Krydre zucchini med sitronsaft, sitronskall og oregano. Sett alt i ovnen og stek i 30 minutter.
  3. 33. I en blender, kombiner 6 ristede tomater, balsamicoeddik, hot sauce og chilipulver. Kjør til jevn konsistens. Server fire kyllingbryst med denne retten, dekket av ristede tomatsaus. Server halvparten av zucchini, og sett resten av kyllingen, tomatene og zucchini til side til andre måltider.