Peanøttsmør-karamell-svømmede brownies

Peanøttsmør-karamell-svømmede brownies

Lær hvordan du lager myke og smakfulle brownies med et swirl av peanøttsmør og karamell. Enkel oppskrift for brownieselskere!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp kremfløte
  • 2. 1/4 kopp sukker
  • 3. 1/4 kopp vann
  • 4. 1/2 kopp glatt peanøttsmør
  • 5. 1 spiseskje mais sirup
  • 6. En klype havsalt
  • 7. 1/8 teskje vaniljeekstrakt
  • 8. 1 kopp (2 staver) usaltet smør, i biter
  • 9. 170 gram høykvalitets usøtet sjokolade, grovhakket
  • 10. 2 unser bittersøt sjokolade, grovhakket, pluss 4 unser
  • 11. 1 teskje espressopulver
  • 12. 4 store egg
  • 13. 1 1/2 kopper sukker
  • 14. 1/2 kopp lett brunt muscovadosukker, pakket
  • 15. 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 16. 1/4 teskje fint salt
  • 17. 1 kopp usaltet hvetemel

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Kok opp fløten i en liten kjele på lav varme til den småkoker.
  3. 3Bland sukker og vann i en liten kjele på høy varme og kok uten å røre til det blir ravfarget.
  4. 4Rør sakte inn den varme fløten til det blir jevnt, og la det koke i ett minutt.
  5. 5Ta av varmen og rør inn peanøttsmør, mais sirup, havsalt og 1/8 teskje vaniljeekstrakt til det er glatt.
  6. 6Hell over i en bolle og la det avkjøle til det tykner ved romtemperatur, ca. 30 minutter.
  7. 7Sett en rist i midten av ovnen og forvarm ovnen til 160°C (325°F).
  8. 8Kle en 23 x 33 cm (9 x 13 tommer) bakeform med aluminiumsfolie, med litt overheng på de smale endene.
  9. 9Spray folien og formen med non-stick spray.
  10. 10Bland smør, usøtet sjokolade, 60 gram (2 unser) bittersøt sjokolade og espressopulver i en middels stor bolle over en kjele med småkokende vann.
  11. 11La sjokoladen smelte på lav varme, rør ofte til det er glatt.
  12. 12Ta av varmen og la det avkjøle litt, ca. 5 minutter.
  13. 13I en stor bolle, visp sammen egg, begge sukkertypene, vanilje og salt til det er jevnt.
  14. 14Rør inn den smeltede sjokoladen og blandingen til det er godt kombinert.
  15. 15Skrap ned sidene av bollen.
  16. 16Pisk inn melet i to omganger ( røren vil bli tykk).
  17. 17Rør inn de resterende 115 gram (4 unser) hakkede bittersøte sjokoladebiter.
  18. 18Hell halvparten av røren i den forberedte formen og jevn ut toppen.
  19. 19Bruk en spiseskje til å legge klatter av halvparten av peanøttsmør-karamellen hver 5 cm over toppen av røren.
  20. 20Forsiktig, hell over resten av røren og jevn ut over karamellen.
  21. 21Jevn ut toppen og legg resten av karamellen i klatter over.
  22. 22Bruk en smørkniv til å svinge gjennom røren for å få et marmoreringsmønster.
  23. 23Stek til toppen er satt, men fortsatt myk, og kantene er puffet opp og begynner å trekke seg litt bort fra sidene av formen, ca. 23–25 minutter.
  24. 24En kakepinne stukket i midten vil komme ut litt klissete (vær modig! – å underbake brownies er en av hemmelighetene bak den fudgy konsistensen).
  25. 25Sett formen på en rist for å avkjøle helt.
  26. 26For penest kutt, sett brownies i kjøleskapet i ca. 20 minutter før du skjærer dem opp.
  27. 27Bruk folien til å løfte brownies-blokken ut av formen.
  28. 28Fjern forsiktig folien og legg brownies på et stort skjærebrett.
  29. 29Bruk en stor skarp kniv til å skjære brownies i 48 firkanter.
  30. 30(Brownies kan oppbevares i en lufttett beholder ved romtemperatur i opptil 3 dager; de kan også fryses, godt innpakket, i opptil 2 uker.)