Peanøttsmør-karamell-svømmede brownies
Lær hvordan du lager myke og smakfulle brownies med et swirl av peanøttsmør og karamell. Enkel oppskrift for brownieselskere!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp kremfløte
- 2. 1/4 kopp sukker
- 3. 1/4 kopp vann
- 4. 1/2 kopp glatt peanøttsmør
- 5. 1 spiseskje mais sirup
- 6. En klype havsalt
- 7. 1/8 teskje vaniljeekstrakt
- 8. 1 kopp (2 staver) usaltet smør, i biter
- 9. 170 gram høykvalitets usøtet sjokolade, grovhakket
- 10. 2 unser bittersøt sjokolade, grovhakket, pluss 4 unser
- 11. 1 teskje espressopulver
- 12. 4 store egg
- 13. 1 1/2 kopper sukker
- 14. 1/2 kopp lett brunt muscovadosukker, pakket
- 15. 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
- 16. 1/4 teskje fint salt
- 17. 1 kopp usaltet hvetemel
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Kok opp fløten i en liten kjele på lav varme til den småkoker.
- 3Bland sukker og vann i en liten kjele på høy varme og kok uten å røre til det blir ravfarget.
- 4Rør sakte inn den varme fløten til det blir jevnt, og la det koke i ett minutt.
- 5Ta av varmen og rør inn peanøttsmør, mais sirup, havsalt og 1/8 teskje vaniljeekstrakt til det er glatt.
- 6Hell over i en bolle og la det avkjøle til det tykner ved romtemperatur, ca. 30 minutter.
- 7Sett en rist i midten av ovnen og forvarm ovnen til 160°C (325°F).
- 8Kle en 23 x 33 cm (9 x 13 tommer) bakeform med aluminiumsfolie, med litt overheng på de smale endene.
- 9Spray folien og formen med non-stick spray.
- 10Bland smør, usøtet sjokolade, 60 gram (2 unser) bittersøt sjokolade og espressopulver i en middels stor bolle over en kjele med småkokende vann.
- 11La sjokoladen smelte på lav varme, rør ofte til det er glatt.
- 12Ta av varmen og la det avkjøle litt, ca. 5 minutter.
- 13I en stor bolle, visp sammen egg, begge sukkertypene, vanilje og salt til det er jevnt.
- 14Rør inn den smeltede sjokoladen og blandingen til det er godt kombinert.
- 15Skrap ned sidene av bollen.
- 16Pisk inn melet i to omganger ( røren vil bli tykk).
- 17Rør inn de resterende 115 gram (4 unser) hakkede bittersøte sjokoladebiter.
- 18Hell halvparten av røren i den forberedte formen og jevn ut toppen.
- 19Bruk en spiseskje til å legge klatter av halvparten av peanøttsmør-karamellen hver 5 cm over toppen av røren.
- 20Forsiktig, hell over resten av røren og jevn ut over karamellen.
- 21Jevn ut toppen og legg resten av karamellen i klatter over.
- 22Bruk en smørkniv til å svinge gjennom røren for å få et marmoreringsmønster.
- 23Stek til toppen er satt, men fortsatt myk, og kantene er puffet opp og begynner å trekke seg litt bort fra sidene av formen, ca. 23–25 minutter.
- 24En kakepinne stukket i midten vil komme ut litt klissete (vær modig! – å underbake brownies er en av hemmelighetene bak den fudgy konsistensen).
- 25Sett formen på en rist for å avkjøle helt.
- 26For penest kutt, sett brownies i kjøleskapet i ca. 20 minutter før du skjærer dem opp.
- 27Bruk folien til å løfte brownies-blokken ut av formen.
- 28Fjern forsiktig folien og legg brownies på et stort skjærebrett.
- 29Bruk en stor skarp kniv til å skjære brownies i 48 firkanter.
- 30(Brownies kan oppbevares i en lufttett beholder ved romtemperatur i opptil 3 dager; de kan også fryses, godt innpakket, i opptil 2 uker.)