Grillet blåfisk med granateplesirup
Lær hvordan du lager smakfull grill blåfisk med en søt og syrlig granateplesyltetøy. Perfekt for sommerens middager med en frisk vri.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp granateplemelasse, pluss mer til pynt
- 2. 1 spiseskje hakket hvitløk
- 3. 1 liten rød løk, skivet så tynt som mulig
- 4. 1 spiseskje hakkede mynteblader
- 5. 1 teskje ristet og knust korianderfrø
- 6. 1 spiseskje revet appelsinskall
- 7. 4 (170 gram) makrellfileter med skinn
- 8. Salt og nykvernet svart pepper
- 9. 1/2 kopp vegetabilsk olje, til å dekke fisken
- 10. Potetmos, oppskrift følger
- 11. Grillet aubergine, oppskrift følger
- 12. Agurk og yoghurt, oppskrift følger
- 13. Ertebunter, oppskrift følger
- 14. 1/2 granateple, frøet
- 15. 450 gram bakepoteter, som russet, skrelt og delt i store biter
- 16. 2 hvitløksfedd, most til en pasta med 1/8 teskje salt
- 17. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
- 18. 2 1/2 teskje champagneeddik
- 19. Salt og nykvernet svart pepper
- 20. 1 stor japansk aubergine, skivet diagonalt i 1 tommes biter
- 21. Salt og nykvernet svart pepper
- 22. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
- 23. 2 kirby-agurker, skivet tynt
- 24. Salt
- 25. 1/2 kopp tykk gresk yoghurt
- 26. 2 spiseskjeer hakket rødløk i 1/2-tommers biter
- 27. 1 spiseskje hakket mynte
- 28. 1 spiseskje hakket koriander
- 29. 2 teskjeer sitronsaft
- 30. Nykvernet svart pepper, etter smak
- 31. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 32. 2 hvitløksfedd, tynne skiver
- 33. 1 kopp løst pakket, trimmet ertebunter
- 34. Salt og nykvernet svart pepper
- 35. 2 spiseskjeer granateplemelasse
- 36. 1/2 kopp granateplefrø
Fremgangsmåte
- 11. I en bolle stor nok til å romme de fire fiskefiletene, bland inn granateplemelasse, hakket hvitløk, rød løk, knuste korianderfrø og appelsinskall. La det marinere i 30 minutter, dekket og i kjøleskapet.
- 22. Krydre blåfisk med salt og pepper. Pensle rikelig med olje. Legg fisken på den varmeste delen av grillen, med skinnsiden opp. Når den første siden er blitt brent og løsner fra grillen, ca. 5 minutter, snu fisken og grill på den andre siden. Kok i ytterligere 5 minutter eller til fisken er gjennomstekt. Pass på å ikke brenne fisken for mye. Marinaden inneholder sukker, og den kan brenne lett.
- 33. For å servere, legg et stykke fisk midt på hver av de fire tallerkenene. Legg en skje potetmos ved siden av fisken og en skje yoghurt ved siden av potetene. Fordel en fjerdedel av aubergineskivene ved siden av yoghurten. Topp fisken med ertebunter, drypp over granateplemelasse og strø over granateplefrø. Server umiddelbart.
- 44. Ha potetene i en kjele og dekk med kaldt, saltet vann med 1 tomme over potetene. Kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i ca. 20 minutter, eller til potetene er møre. Sil av vannet og sett kjelen tilbake på varmen for å tørke ut potetene i ca. 5 minutter. Kjør potetene gjennom en presse med en gang. Rør inn de resterende ingrediensene. Krydre med salt og pepper. Smaken av blandingen bør være tydelig preget av hvitløk, salt og syre. Sett til side i romtemperatur.
- 55. Forvarm grillen til 175°C (350°F). Vend auberginen i en bolle med salt og pepper. Tilsett extra virgin olivenolje og vend igjen til jevnt dekket. Grill på hver side til den er lett forkullet og auberginen er mør. Sett til side.
- 66. Vend agurkene i salt og la renne av i en sil i 30 minutter. Tørk dem godt for å fjerne fuktighet og overflødig salt. Bland yoghurt med agurkene og de resterende ingrediensene. Krydre med salt og pepper.
- 77. Varm opp en stor sautépanne med 2 ss extra virgin olivenolje og den skivede hvitløken over middels høy varme. Når hvitløken begynner å bli brun, tilsett ertebunter, krydre med salt og pepper, og kok under konstant omrøring til ertebuntene er lett visnet, ca. 2 minutter. Ta av varmen.