Gresskar- og lønnesiruppudding med brød
oppskrift på pumpkin-maple bread pudding, en deilig dessert med gresskar og lønnesirup. perfekt for høsten med varmende smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. Smørsmaksatt kokespray
- 2. 1 brød (16 gram) kanel-rosin-svulstbrød, skåret i 1/2-tommers terninger
- 3. 1/2 kopp hakkede pekannøtter
- 4. 1 1/4 kopper melk
- 5. 1/2 kopp fløte
- 6. 4 egg
- 7. 2 teskjeer gresskarpietspice (anbefalt: McCormick)
- 8. 1/2 kopp ekte lønnesirup
- 9. 1 boks (15 gram) med solid gresskarpuré (anbefalt: Libby's)
- 10. 1 liten krukke (4,5 gram) med brandy-hard saus (anbefalt: Crosse and Blackwell)
- 11. 1 teskje lønneekstrakt (anbefalt: McCormick)
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Spray lett en 3-liters ildfast form med smørsmakende kokespray; sett til side.
- 33. Bland sammen tertebrød i terninger og pekannøtter i ildfastformen; sett til side.
- 44. I en stor bolle, visp sammen de resterende ingrediensene, unntatt hard saus og lønnesirupekstrakt. Hell over brødterningene. La det trekke i 1 time i kjøleskapet.
- 55. Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 66. Stek brødpuddingen i den forvarmede ovnen i 1 time til 1 time og 10 minutter, eller til en kniv satt inn i midten kommer ut ren.
- 77. Fjern lokket på hard saus og plasser glasset i en mikrobølgesikker bolle. Fyll bollen med vann opp til midten av glasset. Varm i mikrobølgeovnen på høy effekt i 30 til 45 sekunder. Hell over i en bolle og rør inn lønnesirupekstrakt. Drypp over brødpuddingen.
- 88. Server varm eller romtemperert.