
Tørket kjøtt
oppskrift og tips for å lage sprø og smakfull beef jerky hjemme. perfekt snacks for tur, trening og sunnhet. enkel fremgangsmåte og ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 360 minutter
Porsjoner: 10
forrett
Ingredienser
- 3 pund topprunde London broil, trimmet for fett
- 3 teskjeer salt
- 2 teskjeer grovkvernet svart pepper
- 1 teskje hvitløkspulver
Fremgangsmåte
- 1Kutt kjøttet i tynne strimler, omtrent 3 mm tykke. Legg strimlene i en grunn skål. Bland salt, pepper og hvitløkspulver i en liten bolle. Gni krydderblandingen inn i strimlene. Dekk løst med plastfolie og mariner i 48 timer i kjøleskapet.
- 2Fjern en rist fra ovnen. Forvarm ovnen til 45 grader Celsius. Ta strimlene ut av marinaden og legg dem direkte på ovnsristen. Plasser risten i ovnen, med døren delvis åpen for å opprettholde en jevn temperatur på mellom 43 og 45 grader Celsius. La dem tørke til de er godt tørre, i 10 til 12 timer.
- 3MERK: USDA anbefaler å koke storfekjøttjerv i 160 grader Fahrenheit (ca. 71 grader Celsius) de første 4 timene, og deretter redusere temperaturen til 54 grader Celsius (130 grader Fahrenheit) under tørkeprosessen.