
Kyllingbryst fylt med potetpaj
oppskrift på pot pie-stuffed chicken breast — en deilig og mettende rett som kombinerer saftig kylling med smakfull pot pies fyll. perfekt for en hverdagsmiddag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Fire 8-unse benfrie, skinnløse kyllingbryst
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 teskje fuglekyllingkrydder
- 1 kopp rester av kokt kyllingpotetpai (fyll og deig), romtemperert
- 1/2 kopp revet Cheddarost
- 1/4 kopp hakket fersk flatbladpersille
- 2 teskjeer hvetemel, pluss mer til å dyppe
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 1 kopp lavsalt kyllingkraft
- Saften av 1 sitron
- 2 spiseskjeer kaldt smør, skåret i biter
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 3Skjær kyllingbrystene opp langs med, som en bok, og la dem sitte sammen på den ene siden.
- 4Strø over 1 teskje salt, litt pepper og fuglefrøblanding.
- 5Mos potetpajen i en middels stor bolle.
- 6Rør inn cheddarost og 2 spiseskjeer persille.
- 7Smør fyllet på den ene siden av de åpne kyllingbrystene og brett dem sammen.
- 8Hell litt mel i en flat skål og vend kyllingen i melet på begge sider.
- 9Varm opp oljen i en stor, ovnsfast stekepanne over middels høy varme.
- 10Legg forsiktig de fylte kyllingbrystene i pannen, og stek til de er brune på begge sider, ca. 2–3 minutter per side.
- 11Sett pannen i ovnen og stek til fyllet bobler rundt kantene og kyllingen er gjennomstekt, ca. 18 minutter.
- 12Ta kyllingen ut og legg den på varme tallerkener, og hold den varm.
- 13Sett pannen med stekesjyen tilbake på komfyren over middels varme, og strø i 2 teskjeer mel, og rør inn for å blande.
- 14Tilsett kyllingkraften og skrap opp de brune bitene fra bunnen av pannen for å få med smakene i sausen.
- 15Kok opp på høy varme til det er redusert til halvparten, ca. 2–3 minutter.
- 16Skru ned varmen, tilsett sitronsaft og la det småkoke.
- 17Visp inn smør litt etter litt for å lage en jevn saus.
- 18Rør inn resten av persillen, hell sausen over kyllingen og server.