
Røkte svineribber
oppskrift på saftige og smakfulle røkte svineribbe, perfekt for grilling og festlige anledninger. lær hvordan du enkelt tilbereder ribben hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss hvitløksalt
- 2 ts røkt paprika
- 2 ts ristet og malt korianderfrø
- En klype kosher salt
- 1 ss oregano
- 2 ribbeender av svin (baby-back ribs)
- Saften av 1 sitron
- 1 ss honning
- 1 ss rødvinseddik
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1/2 liten rødløk, finhakket
- 1 ts fersk oregano
- 1 ts fersk timian
- 1 sitron
- Havsalt
- 1 ss fersk oregano
- 1 ss ekstra virgin olivenolje
- En skvett honning
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Bland sammen alle krydderblandingens ingredienser.
- 3Fukte ribbeina med sitronsaft og dekk dem deretter med krydderblandingen, og sørg for å fordele den jevnt på alle sider.
- 4Sett opp grillen eller røyken slik at det blir indirekte varme, slik at ribbeina ikke ligger direkte over varmekilden.
- 5Bruk lav varme og eplevedpinner (ca. et halvt pund), plasser ribbeina på den kalde delen av grillen, pakk dem inn i aluminiumsfolie, gjør noen små snitt i folien og røyk dem i 1 time.
- 6I mellomtiden, visp sammen alle ingrediensene til glasuren.
- 7Etter 1 time, hell en tredjedel av glasuren over ribbeina og forsegle dem tett i folien, vær forsiktig så du ikke river den i stykker.
- 8Gjenta dette med de resterende ribbeina.
- 9Sett tilbake ribbeina på grillen og kok med kjøttsiden ned i 30 minutter, og hold lav varme.
- 10Sjekk jevnlig at temperaturen forblir lav.
- 11Etter 30 minutter, snu foliepakningene og fortsett å koke.
- 12Etter 1 time med koking, fjern ribbeina fra grillen og la dem hvile i folien i 30 minutter.
- 13I mellomtiden, øk grillens varme til middels høy.
- 14Del sitronen i to og grill kjøttsiden ned til den er pent merket og litt myk, ca. 3 til 5 minutter.
- 15Når ribbeina har hvilt ferdig, fjern dem fra folien og legg dem med kjøttsiden ned på grillen, og kok i 4 minutter.
- 16Snudd og kok i ytterligere 2 minutter.
- 17Fjern ribbeina fra grillen og pynt med den grillede sitronen, havsalt, oregano, extra virgin olivenolje og en liten skvett honning.