Røkte svineribber

Røkte svineribber

oppskrift på saftige og smakfulle røkte svineribbe, perfekt for grilling og festlige anledninger. lær hvordan du enkelt tilbereder ribben hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss hvitløksalt
  • 2 ts røkt paprika
  • 2 ts ristet og malt korianderfrø
  • En klype kosher salt
  • 1 ss oregano
  • 2 ribbeender av svin (baby-back ribs)
  • Saften av 1 sitron
  • 1 ss honning
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 liten rødløk, finhakket
  • 1 ts fersk oregano
  • 1 ts fersk timian
  • 1 sitron
  • Havsalt
  • 1 ss fersk oregano
  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • En skvett honning

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Bland sammen alle krydderblandingens ingredienser.
  3. 3Fukte ribbeina med sitronsaft og dekk dem deretter med krydderblandingen, og sørg for å fordele den jevnt på alle sider.
  4. 4Sett opp grillen eller røyken slik at det blir indirekte varme, slik at ribbeina ikke ligger direkte over varmekilden.
  5. 5Bruk lav varme og eplevedpinner (ca. et halvt pund), plasser ribbeina på den kalde delen av grillen, pakk dem inn i aluminiumsfolie, gjør noen små snitt i folien og røyk dem i 1 time.
  6. 6I mellomtiden, visp sammen alle ingrediensene til glasuren.
  7. 7Etter 1 time, hell en tredjedel av glasuren over ribbeina og forsegle dem tett i folien, vær forsiktig så du ikke river den i stykker.
  8. 8Gjenta dette med de resterende ribbeina.
  9. 9Sett tilbake ribbeina på grillen og kok med kjøttsiden ned i 30 minutter, og hold lav varme.
  10. 10Sjekk jevnlig at temperaturen forblir lav.
  11. 11Etter 30 minutter, snu foliepakningene og fortsett å koke.
  12. 12Etter 1 time med koking, fjern ribbeina fra grillen og la dem hvile i folien i 30 minutter.
  13. 13I mellomtiden, øk grillens varme til middels høy.
  14. 14Del sitronen i to og grill kjøttsiden ned til den er pent merket og litt myk, ca. 3 til 5 minutter.
  15. 15Når ribbeina har hvilt ferdig, fjern dem fra folien og legg dem med kjøttsiden ned på grillen, og kok i 4 minutter.
  16. 16Snudd og kok i ytterligere 2 minutter.
  17. 17Fjern ribbeina fra grillen og pynt med den grillede sitronen, havsalt, oregano, extra virgin olivenolje og en liten skvett honning.