Sjokoladekaker i form av muffins med en ganache-fyll infusert med sjokolade, appelsin og nellik, og en kinesisk krydret te-buttercream
Oppdag oppskriften på sjokoladekuponger fylt med en rik sjokolade-, appelsin- og nellikinfusert ganache, toppet med kinesisk krydret te-smørkrem. Perfekt til festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 pund granulert sukker
- 10 unser all-purpose mel
- 8 flytende unser kulturmelk
- 4 flytende unser rapsolje
- 3 ½ unser kakaopulver, for eksempel Valrhona
- ½ flytende unser Madagascar bourbon vaniljeekstrakt
- 2 teskjeer natron
- 1 teskje bakepulver
- 1 teskje fint salt
- 2 egg
- Sjokolade-, appelsin- og nellikinfusert ganachefyll, oppskrift følger
- Kinesisk krydret te-smørkrem, oppskrift følger
- Sjokoladekrøller, til pynt
- Appelsinsukkerkrystaller, til pynt
- 1 pund granulert sukker
- 4 unser kakaopulver, for eksempel Valrhona
- 2 unser maisstivelse
- ½ teskje fint salt
- 6 unser mørk sjokolade, for eksempel Valrhona
- 4 unser usaltet smør
- 2 flytende unser appelsinlikør, for eksempel Grand Marnier
- 1 spiseskje malt nellik
- ½ teskje appelsinolje
- 8 unser granulert sukker
- 4 unser eggehviter
- 2 pund usaltet smør, romtemperert
- 1 pund melis (konfektørsukker)
- 3 spiseskjeer løs kinesisk mandarinte
- 1 spiseskje løs kinesisk mandarinte, malt i en kjøkkenmaskin og siktet for å fjerne større biter
- 1 spiseskje Madagascar bourbon vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: kjøkkenkvern
- 2Forvarm ovnen til 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Kle en muffinsform med 24 vanlige muffinsformer.
- 3Bland sukker, mel, kulturmelk, 240 ml vann, olje, kakaopulver, vaniljeekstrakt, natron, bakepulver, salt og egg i en blender og visp på lav hastighet 1 til alle ingrediensene er godt blandet. Skrap ned sidene av bollen med en slikkepott og bland på hastighet 2 til røren er klumpfri.
- 4Fyll muffinsformene til halvparten med sjokoladekakerøren og stek i 25 minutter, og snu formen halvveis i steketiden. La kakene avkjøle helt.
- 5For å montere: Fyll en sprøytepose med sjokolade-, appelsin- og nellikinfusert ganache og press en liten mengde fyll inn i midten av de avkjølte kakene. Sprøyt også en liten sirkel av ganachen rundt toppen av kaken (slik at fyllet er synlig selv etter at de er frosset). Pynt med rulleskiver av sjokolade og oransje sukkerkrystaller.
- 6I en stor kjele, visp sammen sukker, kakaopulver, maisstivelse og fint salt. Når det er godt blandet, tilsett 280 ml vann og visp til det er glatt. Kok opp over middels høy varme til blandingen koker. Fortsett å vispe i 1 minutt. Ta kjelen av varmen og tilsett mørk sjokolade, smør, appelsinlikør, appelsinolje, malt nellik og appelsinolje. La blandingen avkjøle.
- 7I en middels stor kjele, bland sukker med nok vann til at blandingen ligner vått sand. Sett denne kjelen over middels høy varme og kok opp til 113 grader Celsius (soft ball stage).
- 8Mens sukkeret koker, begynn å vispe eggehvitene i en kjøkkenmaskin med vispvedlegg til full volum.
- 9Når temperaturen på sukkeret når 113 grader Celsius (soft ball stage), hell sukkeret i eggehvitene. Fortsett å vispe til blandingen er litt over kroppstemperatur, ca. 4 minutter.
- 10Tilsett sakte 450 gram smør (i ca. 113 grams biter av gangen). La smøret blande seg nesten helt før du tilsetter mer. Blandingen vil skille seg og deretter samle seg igjen.
- 11I en liten kjele, varm opp 240 ml vann til kokepunktet. Ta av varmen og tilsett løst te (ikke malt te). La trekke i 10 minutter. Sil over i en egen bolle.
- 12Når smørblandingen har samlet seg igjen, fjern vispvedlegget og sett inn en flat visp. Tilsett resten av smøret (450 gram), melis, den trukne teen og den malte teen. Pisk til blandingen er lys og luftig, ca. 5 minutter.