Croissant French Toast med myk karamelliserte epler
Lær hvordan du lager deilige croissant french toast med myke karamelliserte epler. Perfekt til frokost eller brunch for en søt og smakfull start på dagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 3 store egg
- 1/4 kopp melk
- 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
- En klype malt kanel
- 1/2 kopp sukker
- 3 spiseskjeer usaltet smør
- 6 Granny Smith epler, skrellet, kjernet og skåret i 1/2-tommers tykke båter
- 1/2 kopp ren lønnesirup
- 4 store croissanter, delt på langs
- Melis, til støving
- Malt kanel, til støving
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Lag røren til fransk toast ved å vispe sammen egg, melk, vanilje og kanel til det er jevnt blandet. Dekk til og sett i kjøleskapet.
- 3Følg nøye med når du lager karamell-apple - ha sukkeret i en stor tørr stekepanne og sett den over middels lav varme. Rør konstant med en tresleiv til sukkeret smelter og begynner å karamellisere, omtrent 5 minutter. Vær forsiktig; sukkeret er veldig varmt på dette tidspunktet. Fortsett å røre, og tilsett smøret, som vil skumme litt. Når sukkeret og smøret har blitt til en karamellsaus, vend inn eplebåtene. Fordi eplene er kjøligere enn sukkeret, kan sukkeret begynne å stivne og bli hardt, men ikke få panikk – fortsett å røre, og når eplene varmes opp igjen, vil karamellen bli jevn igjen. Når karamellsausen begynner å danne seg rundt eplene, hell over lønnesirupen. Rør om og la det småkoke i ca. 10 minutter til eplene er møre nok til å stikkes med en gaffel. Ta pannen av varmen og hold det varmt til du er klar til å servere.
- 4For selve fransk toast, varm smøret i en stor non-stick panne over middels lav varme. Du vil sannsynligvis bare få plass til et par croissanter om gangen, så gjør dette i porsjoner. Ta en croissanthalvdel og dypp den raskt i røren. Det viktigste her er raskhet; croissantene er veldig myke og vil gå i oppløsning hvis de blir liggende for lenge i røren. Legg croissantene i pannen med snittflaten ned, og stek i 4 til 5 minutter. Snu forsiktig med en stekespade og stek den andre siden til den er gyllenbrun.
- 5Presentasjonen ligner på en karamell-apple-sandwich – ta den nederste halvdelen av croissanten og legg den på en tallerken, skje litt av karamell-apple oppå, og dekk med den øverste halvdelen av croissanten. Dryss over melis og kanel, og server.