Veldig bærende jordbæris
Lær hvordan du lager en deilig og frisk very berry jordbær iskrem. Perfekt for sommeren, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 3 pund ferske jordbær
- 1 kopp sukker
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 4 egg, eller 1 kopp eggerstatning (anbefalt: Egg Beaters)
- 2 bokser kondensert melk
- 1/2 kopp sukker
- 1/2 kopp brunt sukker, løst pakket
- 1 kvart tung kremfløte
- 1 kvart lettrømme
- 1/2 teskje salt
- 4 spiseskjeer vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Vask, kjern ut og skjær jordbærene i skiver. Bland forsiktig med sukker og sitronsaft. La jordbærene stå i minst én time. Mens bærene venter, bland de resterende ingrediensene og sett i kjøleskapet. Varm opp bærene i en tykkbunnet kjele på komfyren til de koker. Skru ned varmen og la det småkoke i 5 minutter. La jordbærene avkjøles. Ha de avkjølte jordbærene i en food processor og kjør til du får små biter eller puré. Bland bærene og melkeblandingen sammen og frys i henhold til iskremmaskinens instruksjoner.