Hjemmelagde franske baguetter

Hjemmelagde franske baguetter

lær hvordan du lager perfekte franske baguetter hjemme med vår enkle oppskrift. flott bakverk for alle anledninger! tips for sprø skorpe og myk innside.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1. 2 pakker tørrgjær (1 1/2 spiseskje)
  • 2. 2 spiseskjeer honning
  • 3. 3 1/2 til 4 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 4. 2 teskjeer salt
  • 5. Rapsolje til å smøre bollen
  • 6. Maisenna til å drysse på formen
  • 7. 3 til 4 isbiter

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Bland honning, gjær og 1/2 kopp varmt vann. Rør sammen og la blandingen stå til gjæren er aktivert og begynner å skumme, ca. 5 minutter.
  3. 33. Bland mel og salt i en stor bakebolle med en deigkrok, og tilsett sakte gjærblandingen. Gradvis tilsett 1 kopp varmt vann og bland til deigen samler seg til en ball som ikke er for klissete (du trenger kanskje ikke alt vannet). Hvis deigen er klissete, tilsett litt mer mel. Vend ut deigen på en melet overflate og elt til den er glatt og elastisk, ca. 2 til 6 minutter. Du kan gjøre thumbprint-testen: trykk inn deigen med tommelen, og den skal sprette tilbake når den er ferdig.
  4. 44. Form deigen til en ball, legg den i en lett oljet bolle og dekk med et kjøkkenhåndkle, slik at den ikke tørker ut. La den hvile i et varmt miljø til den har doblet seg i størrelse, ca. 25 til 30 minutter.
  5. 55. Slå ned deigen og del den i to. Form til to baguetter ved å lage et flatt rektangel av deigen, deretter brette toppen og bunnen mot midten, som et konvolutt, og forsegle sømmen med fingrene. Gjenta brettingen og forseglingen, og strekk rektangelet langs lengden etter hvert som du gjør det, til det er ca. 30 til 35 cm langt og 5 cm bredt. Brett og forsegl endene til runde former. Vend sømmen ned og legg på et bakepapirkledd stekebrett eller baguettbrett. Skjær dype diagonale snitt, ca. 1,5 cm dype, på toppen av brødene, dekk med et kjøkkenhåndkle og la heve i et varmt miljø til de har doblet seg i størrelse, ca. 25 minutter.
  6. 66. Forvarm ovnen til 230 °C og plasser ovnrackene med ett i bunnen og ett i midten. Sett en ovnsikker (ikke-glass) bolle eller panne på bunneracket.
  7. 77. Når brødene har doblet seg for andre gang, fjern håndkleet og, raskt og samtidig, skyv bakeplaten med baguettene inn på midterste rille mens du forsiktig kaster isbiter i bollen på bunneracket. Isen vil skape en dampbølge som gir en fin, sprø skorpe. Lukk ovnsdøren raskt slik at dampen ikke slipper ut. Stek baguettene til de er gyldne, ca. 15 minutter.
  8. 88. Kok's notat: Hvis ovnen har et glassvindu, dekk det med et håndkle når du kaster inn isen, da varmt glass kan sprekke hvis is berører det.
  9. 99. Serveringsforslag: ricottaost og akasiahonning.