Baklava

Baklava

lær hvordan du lager autentisk baklava med denne enkle oppskriften. perfekt som dessert eller til festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1 pund smør, smeltet, pluss litt til smøring
  • 8 unser pistasjnøtter, malt
  • 8 unser valnøtter, malt
  • 1 kopp grahamkjeks, knust
  • 1 teskje malt kanel
  • 1 pund fersk tynn filodeig
  • 3 kopper sukker
  • Én glass honning på 6 til 8 unser
  • 1 ½ spiseskje sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør bunnen av en 23x33 cm (9x13 tommer) form.
  2. 2Bland sammen de hakkede nøttene, grahamkjeksene og kanelen i en bolle. Legg et lag med filodeig i den smurte formen og pensle med litt mer smør ved hjelp av en pensel. Legg et nytt lag med filodeig oppå og gjenta denne prosessen med 10 lag, og pensle hver enkelt. Strø en fjerdedel av nøtteblandingen over det tiende laget.
  3. 3Legg på 4 nye lag med filodeig, pensle hver, og topp det siste laget med en ny fjerdedel av nøtteblandingen. Gjenta med ytterligere 2 lag med 4 filodeigplater og 1/4 av nøtteblandingen, og pensle hver. Topp med 10 flere lag med smørt filodeig, og tilsett rikelig med smør på toppen av det siste laget.
  4. 4Før baking, kutt baklavaen i diamantformer med en sagende bevegelser ved bruk av en skarp kniv, siden filodeig er skjør og lett kan rive seg. Stek på nederste rille i ovnen til den er gyllenbrun, ca. 1 time.
  5. 5For sirupen: Mens baklavaen stekes, bland sukker, honning og 1 1/2 kopper vann i en kjele. Kok opp og la det koke i 10 til 15 minutter, tilsett deretter sitronsaft og la det koke i noen minutter til. Ta kjelen av varmen og la blandingen avkjøles litt.
  6. 6La baklavaen avkjøle litt. Hell honningblandingen over – både sirupen og baklavaen bør være varme når du gjør dette. La baklavaen og sirupen avkjøles grundig, uten lokk. La sirupen trekke inn i baklavaen i minst 6 timer eller over natten.