Syltet gresskar

Syltet gresskar

oppskrift på syltet gresskar, perfekt for høstsesongen. lær hvordan du lager deilig syltet gresskar hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 3/4 pund terningkuttet gresskar, 3/4 tommers terninger
  • 1 2/3 kopper hvitvinseddik
  • 1 2/3 kopper vann
  • 2 valnøttstore biter fersk ingefær, skivet i skrå linjer
  • 1 3/4 kopper sukker
  • 1 teskje salt
  • 5 nellikspiker
  • 14 hele svart pepperkorn

Fremgangsmåte

  1. 1Vask grundig en 2-liters syltekrukke med en ny gummipakning, og kok krukken i 10 minutter (uten gummipakningen) for å sterilisere den. Legg den skårne gresskaren i krukken og sett på gummipakningen.
  2. 2I en stor kjele, bland eddik, vann, ingefær, salt, nellik og pepperkorn. Over svak varme, rør i blandingen med en tresleiv til sukkeret har løst seg opp, og øk deretter varmen og la blandingen koke opp.
  3. 3Senk varmen og la det småkoke i 5 minutter, hell deretter den varme væsken over gresskaren i krukken. Forsegl umiddelbart krukken og la den avkjøle til romtemperatur, før den settes i kjøleskapet i 1 uke før bruk. Når krukken er åpnet, vil den sylte gresskaren holde seg i 2 til 3 uker i kjøleskapet.