Pommes Anna
lær hvordan du lager pommes anna, en klassisk fransk potetrett som passer utmerket som forrett eller side. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 til 5 pund Idaho-poteter, skrellet
- 1 pund smør, klarnet
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader.
- 2Varm en 20-centimeters støpejernspanne eller non-stick stekepanne med en kopp klarifisert smør. Med en mandolin (Japansk eller Tysk) skjær halvparten av potetene i veldig tynne skiver, tørk potetene med en ren klut.
- 3Start fra midten av pannen, legg skivene i en spiral med litt overlapping, og gå med klokken. Gjenta en ny spiral mot klokken.
- 4Strø over salt og pepper.
- 5Drypp over klarifisert smør og gjenta prosessen med lagvis legging, krydring og drypping til potetkaken er ca. 5 cm høy.
- 6Skjær flere poteter etter behov.
- 7Rist lett i pannen for å forhindre at bunnen setter seg fast.
- 8Sett pannen i ovnen og stek i 20 minutter.
- 9Bruk de resterende potetene og smøret på samme måte i en annen panne.
- 10Sjekk om midten av Pommes Anna er mør.
- 11Hell overskuddssmør i en kjele til senere bruk.
- 12Ta ut potetkaken, la den renne av på kjøkkenpapir og skjær i båter.