Pommes Anna

Pommes Anna

lær hvordan du lager pommes anna, en klassisk fransk potetrett som passer utmerket som forrett eller side. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 til 5 pund Idaho-poteter, skrellet
  • 1 pund smør, klarnet
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. 2Varm en 20-centimeters støpejernspanne eller non-stick stekepanne med en kopp klarifisert smør. Med en mandolin (Japansk eller Tysk) skjær halvparten av potetene i veldig tynne skiver, tørk potetene med en ren klut.
  3. 3Start fra midten av pannen, legg skivene i en spiral med litt overlapping, og gå med klokken. Gjenta en ny spiral mot klokken.
  4. 4Strø over salt og pepper.
  5. 5Drypp over klarifisert smør og gjenta prosessen med lagvis legging, krydring og drypping til potetkaken er ca. 5 cm høy.
  6. 6Skjær flere poteter etter behov.
  7. 7Rist lett i pannen for å forhindre at bunnen setter seg fast.
  8. 8Sett pannen i ovnen og stek i 20 minutter.
  9. 9Bruk de resterende potetene og smøret på samme måte i en annen panne.
  10. 10Sjekk om midten av Pommes Anna er mør.
  11. 11Hell overskuddssmør i en kjele til senere bruk.
  12. 12Ta ut potetkaken, la den renne av på kjøkkenpapir og skjær i båter.