Hot and Sour Thai Soup: Tom Yum Goong
Lær hvordan du lager den autentiske thailandske hot and sour soup, tom yum goong. Perfekt for å tilføre smak og krydder til middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kvart kyllingbuljong
- 2 stilker frisk sitrongress, skåret på skrå i 5 cm lange biter
- 4 kaffirlimeblader
- 2,5 cm fersk galangal eller ingefær, skivet
- 2 røde chili, skivet
- 2 spiseskjeer fiskesaus, for eksempel nam pla
- 1 ½ teskje sukker
- 1 (ca. 225 g) boks sopp, skylt og delt i to
- 450 g store reker, skrellet med halen på
- 2 lime, saften
- 2 grønne løk, skåret
- En håndfull fersk koriander, hakket
Fremgangsmåte
- 1Kok opp kraften i en kjele over middels varme. Tilsett sitrongress, kaffirlimeblader, galangal og chili. Senk varmen til middels-lav, dekk til og la det småkoke i 15 minutter for å la krydderne trekke inn i buljongen.
- 2Fjern lokket og tilsett fiskesaus, sukker og sopp. La det småkoke i 5 minutter. Ha i reker og kok i omtrent 8 minutter til de blir rosa. Ta kjelen av varmen og tilsett limesaft, grønn løk og koriander. Smak til med salt og krydder; du bør ha en balansert smak av krydret, salt og syrlig.
- 3Det er lurt å informere gjestene dine om at sitrongress og kaffirlimeblader kun er for smakens skyld og bør fjernes før servering, slik at de unngår å bite i dem.