
Szechwan auberginewok
oppskrift på szechwan eggplant stir-fry, en smakfull og enkel rett fra kinesisk kjøkken. perfekt for en rask middag med mye smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 5 asiatiske auberginer, ca. 900 gram
- 3 spiseskjeer peanøttolje
- 1 spiseskje mørk sesamolje
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 2 grønne løk, hvite og grønne deler, skåret på diagonalen
- 2,5 cm fersk ingefær, skrelt og finhakket
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 1 fersk rød chili, skåret i skiver
- 1/2 kopp kyllingkraft
- 3 spiseskjeer soyasaus
- 1 spiseskje riseddik
- 1 spiseskje lys brunt sukker
- 1 spiseskje maisstivelse
- 1 spiseskje ristet sesamfrø, til pynt
- Thai hellig basilikum og ferske korianderblader, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Kutt auberginene i to på langs, og skjær deretter i tverrsnitt i vinkel, i biter som er maks. 2,5 cm brede.
- 2Varm opp en wok eller stor stekepanne på middels høy varme, og tilsett oljene; vipp pannen for å dekke alle sider. Når du ser en svak røyk, legg et lag med aubergine i pannen, og stek under omrøring til de er brune og klissete, ca. 3 minutter. Krydre med salt og pepper. Ta auberginen ut på en sidefat og kok resten av auberginen på samme måte, og tilsett mer olje om nødvendig.
- 3Når all auberginen er tatt ut av pannen, tilsett grønn løk, ingefær, hvitløk og chili; stek under omrøring i ett minutt til det dufter godt. Tilsett buljongen. I en liten bolle, bland soyasaus, eddik, sukker og maisstivelse til sukkeret og stivelsen er oppløst. Hell soyablandingen i wokken og kok i ett minutt til sausen har tyknet. Legg auberginen tilbake i pannen, og vend raskt slik at sausen absorberes. Pynt med sesamfrø, thai-basilikum og koriander, og server.





