Szechwan auberginewok

Szechwan auberginewok

oppskrift på szechwan eggplant stir-fry, en smakfull og enkel rett fra kinesisk kjøkken. perfekt for en rask middag med mye smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 5 asiatiske auberginer, ca. 900 gram
  • 3 spiseskjeer peanøttolje
  • 1 spiseskje mørk sesamolje
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 grønne løk, hvite og grønne deler, skåret på diagonalen
  • 2,5 cm fersk ingefær, skrelt og finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 fersk rød chili, skåret i skiver
  • 1/2 kopp kyllingkraft
  • 3 spiseskjeer soyasaus
  • 1 spiseskje riseddik
  • 1 spiseskje lys brunt sukker
  • 1 spiseskje maisstivelse
  • 1 spiseskje ristet sesamfrø, til pynt
  • Thai hellig basilikum og ferske korianderblader, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Kutt auberginene i to på langs, og skjær deretter i tverrsnitt i vinkel, i biter som er maks. 2,5 cm brede.
  2. 2Varm opp en wok eller stor stekepanne på middels høy varme, og tilsett oljene; vipp pannen for å dekke alle sider. Når du ser en svak røyk, legg et lag med aubergine i pannen, og stek under omrøring til de er brune og klissete, ca. 3 minutter. Krydre med salt og pepper. Ta auberginen ut på en sidefat og kok resten av auberginen på samme måte, og tilsett mer olje om nødvendig.
  3. 3Når all auberginen er tatt ut av pannen, tilsett grønn løk, ingefær, hvitløk og chili; stek under omrøring i ett minutt til det dufter godt. Tilsett buljongen. I en liten bolle, bland soyasaus, eddik, sukker og maisstivelse til sukkeret og stivelsen er oppløst. Hell soyablandingen i wokken og kok i ett minutt til sausen har tyknet. Legg auberginen tilbake i pannen, og vend raskt slik at sausen absorberes. Pynt med sesamfrø, thai-basilikum og koriander, og server.