Gullig sitron- og olivenkylling med pinjekjerner i couscous

Gullig sitron- og olivenkylling med pinjekjerner i couscous

oppskrift på smakfull kylling med sitron, oliven og pinjekjerner serveres med couscous, perfekt for en lett og smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 ss ekstra jomfrolivenolje
  • 3 mellomstore løk, skrelt og delt i 6 båter, med rotenden intakt
  • 4 laurbærblader
  • 4 store hvitløksfedd, knust
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 kopp gode, store grønne oliven uten stein
  • 5 ss smør
  • 4 Meyer- eller økologiske sitroner, 2 skivet, 1 revet og presset, pluss 1 presset
  • En raus klype safrantråder, 12 til 15 tråder
  • 3 ss hvetemel
  • 1 liter hjemmelaget eller butikkjøpt kyllingkraft
  • 1 ½ ts gurkemeie, omtrent en halv håndfull
  • 1 ½ ts malt spisskummen, omtrent en halv håndfull
  • En klype malt kanel
  • 680–900 g kokt kylling, i terninger eller strimlet
  • ¼ kopp pinjekjerner
  • 1½ kopp couscous
  • ¼ kopp finhakkede mynteblader
  • ¼ kopp finhakkede persilleblader

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Varm opp 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, to ganger rundt i pannen, i en stor stekepanne eller en nederlandsk ovn over middels høy varme.
  3. 3Tilsett løk, laurbærblad og hvitløk, og krydre med salt og pepper etter smak.
  4. 4Rør i 3 til 4 minutter, dekk deretter til pannen og la løken surre i ytterligere 3 til 4 minutter.
  5. 5Fjern lokket og rør inn olivene.
  6. 6I mellomtiden, varm opp 1 spiseskje smør i en middels stor panne med høye kanter over middels til middels høy varme.
  7. 7Skjær 2 sitroner i skiver og brun skivene forsiktig, i to omganger.
  8. 8Etter hvert som de blir brune, legg dem i pannen med løken.
  9. 9Tilsett ytterligere 3 spiseskjeer smør i pannen og la det smelte.
  10. 10Ha i safransnorer og sitronskall fra 1 sitron i det smeltede smøret, og rør i 1 minutt.
  11. 11Visp inn melet, kok opp i ett minutt til, og visp deretter inn 2 1/2 kopper kyllingkraft.
  12. 12Krydre sausen med gurkemeie, spisskummen og kanel, og la den tykne i et par minutter.
  13. 13Rør inn saften av de resterende 2 sitronene, og skru ned varmen til lav.
  14. 14Legg kyllingen og sausen i løken og rør forsiktig sammen.
  15. 15Avkjøl og oppbevar for en forberedelsesrett, eller dekk pannen til for å varme opp kyllingen og blande smakene.
  16. 16Når det er klart til servering, forbered couscous.
  17. 17Ha den resterende 1 spiseskjeen smør i en middels stor kjele eller panne med lokk som passer godt, og la det smelte over middels varme.
  18. 18Tilsett pinjekjerner og rist dem forsiktig til de er lett gyldne.
  19. 19Rør inn de resterende 1 1/2 koppen kyllingkraft og kok opp.
  20. 20Rør inn couscousen, skru av varmen, dekk til pannen og la den stå i 5 minutter.
  21. 21Luft couscousen med en gaffel, og tilsett mynte og persille.
  22. 22Ha couscousen i en serveringsskål.
  23. 23Overfør kyllingblandingen til en serveringsskål eller et fat, og server med couscousen.