New York Strip-steak med tri-bær-relish, sprø løkstrimler og bakt makaroni og ost med prosciutto og trøffelolje
oppskrift på saftig ny york strip steak servert med en søt tri-berry relish, sprø løkstrå og en kremet baket makaroni med prosciutto og trøffelolje. perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (200 gram) New York stripbiff
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje hakkede friske persilleblader
- 2 spiseskjeer rapsolje
- 1/2 kopp rødvin
- 2 sjalottløk, tynne skiver
- 1 pint ferske blåbær
- 1 pint ferske bjørnebær
- 1 pint ferske jordbær, renset og delt i to
- Sprø løkstrimler, til servering, oppskrift følger
- Stekt makaroni og ost med prosciutto og trøffelolje, oppskrift følger
- Rapsolje, til steking
- Melk, til å dyppe i
- Allsidig mel, til å vende i
- 1 gult løk, delt i to og tynne skiver
- 1 (450 gram) eske elbow-makaroni
- 1 liter kremfløte
- 450 gram revet cheddarost, noe av osten settes til side til topping
- 450 gram revet mozzarellaost, noe av osten settes til side til topping
- 140 gram prosciutto, tynne skiver og grovhakket
- Hvit trøffelolje, til å dryppe over
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Varm opp en støpejernspanne over høy varme slik at pannen blir veldig varm. Krydre biffen med salt, pepper og hakket persille. Tilsett oljen i pannen. Stek biffen på begge sider til den er godt brunet og sprø, ca. 4 minutter per side. Sett pannen i ovnen og stek i 10 minutter, eller til den er medium-rare.
- 3For å lage bærrelishen: Ta biffen ut av pannen og la den hvile før servering. I pannen med biffen, over middels varme, tilsett rødvin og deglaser pannen, og skrap opp eventuelle brune biter fra kjøttet. Tilsett skivede sjalottløk, blåbær, bjørnebær og skivede jordbær. Kok relishen i 10 minutter, eller til frukten har myknet, men fortsatt beholder formen.
- 4Topp biffen med Tri-Berry-relishen og sprø løkstrimler, og server.
- 5I en dyp sautépanne, over middels høy varme, varm opp 2,5 cm olje til den når 175 grader Celsius. Hell mel i en lav skål. I en annen lav skål eller panne, hell mel. Dypp løkskivene i mel, og vend deretter løken i melet til de er godt dekket. Rist av overflødig mel, og dypp løken forsiktig i oljen til den er gyldenbrun.
- 6Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 7I en stor kjele, kok makaronien etter pakkens anvisninger til den er al dente. Sil av vannet og hell makaronien tilbake i den varme kjelen.
- 8I en sauskjele over middels varme, bland sammen kremfløte, revet Cheddar- og mozzarellaost. Rør til osten er smeltet og blandingen er jevn. Hell ostesausen over den silte makaronien og bland godt. Hell deretter makaronien i en ildfast form, og tilsett hakket prosciutto. Bland godt. Strø den reserverte revne osten over. Stek i en forvarmet ovn til osten er gyllen på toppen, ca. 35 minutter.
- 9Ta makaronien og osten ut av ovnen, og drypp over hvit trøffelolje.





