New York Strip-steak med tri-bær-relish, sprø løkstrimler og bakt makaroni og ost med prosciutto og trøffelolje

New York Strip-steak med tri-bær-relish, sprø løkstrimler og bakt makaroni og ost med prosciutto og trøffelolje

oppskrift på saftig ny york strip steak servert med en søt tri-berry relish, sprø løkstrå og en kremet baket makaroni med prosciutto og trøffelolje. perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (200 gram) New York stripbiff
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 spiseskje hakkede friske persilleblader
  • 2 spiseskjeer rapsolje
  • 1/2 kopp rødvin
  • 2 sjalottløk, tynne skiver
  • 1 pint ferske blåbær
  • 1 pint ferske bjørnebær
  • 1 pint ferske jordbær, renset og delt i to
  • Sprø løkstrimler, til servering, oppskrift følger
  • Stekt makaroni og ost med prosciutto og trøffelolje, oppskrift følger
  • Rapsolje, til steking
  • Melk, til å dyppe i
  • Allsidig mel, til å vende i
  • 1 gult løk, delt i to og tynne skiver
  • 1 (450 gram) eske elbow-makaroni
  • 1 liter kremfløte
  • 450 gram revet cheddarost, noe av osten settes til side til topping
  • 450 gram revet mozzarellaost, noe av osten settes til side til topping
  • 140 gram prosciutto, tynne skiver og grovhakket
  • Hvit trøffelolje, til å dryppe over

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Varm opp en støpejernspanne over høy varme slik at pannen blir veldig varm. Krydre biffen med salt, pepper og hakket persille. Tilsett oljen i pannen. Stek biffen på begge sider til den er godt brunet og sprø, ca. 4 minutter per side. Sett pannen i ovnen og stek i 10 minutter, eller til den er medium-rare.
  3. 3For å lage bærrelishen: Ta biffen ut av pannen og la den hvile før servering. I pannen med biffen, over middels varme, tilsett rødvin og deglaser pannen, og skrap opp eventuelle brune biter fra kjøttet. Tilsett skivede sjalottløk, blåbær, bjørnebær og skivede jordbær. Kok relishen i 10 minutter, eller til frukten har myknet, men fortsatt beholder formen.
  4. 4Topp biffen med Tri-Berry-relishen og sprø løkstrimler, og server.
  5. 5I en dyp sautépanne, over middels høy varme, varm opp 2,5 cm olje til den når 175 grader Celsius. Hell mel i en lav skål. I en annen lav skål eller panne, hell mel. Dypp løkskivene i mel, og vend deretter løken i melet til de er godt dekket. Rist av overflødig mel, og dypp løken forsiktig i oljen til den er gyldenbrun.
  6. 6Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  7. 7I en stor kjele, kok makaronien etter pakkens anvisninger til den er al dente. Sil av vannet og hell makaronien tilbake i den varme kjelen.
  8. 8I en sauskjele over middels varme, bland sammen kremfløte, revet Cheddar- og mozzarellaost. Rør til osten er smeltet og blandingen er jevn. Hell ostesausen over den silte makaronien og bland godt. Hell deretter makaronien i en ildfast form, og tilsett hakket prosciutto. Bland godt. Strø den reserverte revne osten over. Stek i en forvarmet ovn til osten er gyllen på toppen, ca. 35 minutter.
  9. 9Ta makaronien og osten ut av ovnen, og drypp over hvit trøffelolje.