
Oransje ricottapannekaker med karamelliserte fiken og pistasjkompote
oppskrift på myke og smakfulle orange ricotta pannekaker servert med karamelliserte fiken og pistasjkompote, perfekt til frokost eller brunch
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 3/4 kopp hvetemel (all-purpose)
- 2 spiseskjeer sukker
- 1/2 teskje bakepulver
- En klype fin sjøsalt
- 1 kopp fersk ricottaost
- 3/4 kopp hel melk
- 3 egg, skilt
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- Finrevet skall av 1 appelsin
- Smør eller non-stick kokespray, til steking
- Fiken- og pistachiosyltetøy, oppskrift følger
- Melis, til pynt
- Friske myntekvister, til pynt
- 340 gram ferske figener, delt i fire
- 4 spiseskjeer usaltet smør
- 1/4 kopp kløverhonning
- 1/4 kopp lett pakket mørk brunsukker
- 1/2 kopp lett ristet, grovhakkede pistacienøtter
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Kok's notat: Hvis du ikke finner fersk ricottaost, kan du bruke kartongvarianten og sile den gjennom et fint silduk i 1 time før bruk.
- 2Visp sammen mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Bland ricotta, melk, eggeplommer, vanilje og revet skall i en separat bolle og visp til jevnt.
- 3Pisk eggehvitene stive med en elektrisk mikser. Tilsett de tørre ingrediensene i ricotta- og melblandingen, og rør forsiktig til det akkurat er blandet. Rør inn en liten mengde av eggehvitene for å lette røren, og vend deretter inn resten av eggehvitene forsiktig.
- 4Varm opp en støpejernsgrillpanne eller stor non-stick stekepanne over middels høy varme, og pensle overflaten med smør eller spray med non-stick kokespray. Ha i omtrent 1/3 kopp av røren per pannekake, og stek i 3 eller 4 minutter. Snu pannekakene og stek til begge sider er gyldne. Stable pannekakene og server med fiken- og pistachiosyltetøy. Dryss over melis og pynt med myntestilker.
- 5Tilsett fiken, smør, honning, brunt sukker, pistachioer og en klype salt og pepper i en støpejernsgryte som er satt over høy varme. Kok i omtrent 2 minutter, og rør ofte, til sirupen begynner å boble og fikenene akkurat mykner. Overfør til en tallerken for å avkjøle litt.