Røykfylt kylling og sider

Røykfylt kylling og sider

Lær hvordan du lager en smakfull og smoky chicken with cider. En enkel oppskrift perfekt for helgen eller hverdagen. Oppdag tips og triks for perfekt resultat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Ekstra jomfru olivenolje, til å dryppe over
  • 225 gram god kvalitet røkt bacon, skivet
  • 8 til 10 kyllinglår med bein, kombinert av lår og brystkjøtt
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 løk, skrelt og delt i båter med roten fortsatt på
  • 4 gulrøtter, skrelt og skåret i skrå skiver ca. 1,5 cm tykke
  • 2 ss hakket fersk timian
  • 2 til 3 store ferske laurbærblader
  • 3 ss hvetemel
  • 2 kopper uklar eplecider
  • Omtrent 1/3 kopp mørk amber lønnesirup
  • 1/4 kopp eplecidereddik
  • 1 til 2 kopper kyllingkraft
  • 450 gram små Yukon Gold-poteter, delt i kvarter
  • 2 Golden Delicious- epler, delt i kvarter, kjernet og skåret i skiver

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp en skvett ekstra virgin olivenolje i en stor norsk stekegryte over middels høy varme. Tilsett baconen i den varme pannen, la den få farge, og fjern den deretter med en hullsleiv.
  2. 2Krydre kyllingbitene rikelig med salt og pepper, og brun dem i to omganger på begge sider. Legg dem på en tallerken. Tilsett løk, gulrøtter, timian og laurbærblad, og krydre med salt og pepper. Dekk til pannen og la grønnsakene surre i 5 til 6 minutter, av og til omrøring, til de er myke.
  3. 3Tilsett mel og rør i 1 til 2 minutter, deretter tilsetter du eplecider, sirup, eddik og 1 kopp kraft, og rører mellom hver tilsetning.
  4. 4Legg potetene og eplene i pannen, og strø baconen over. Plasser kyllingen i pannen, og tilsett mer kraft til væsken når kanten, men dekk ikke til kyllingen. Dekk til pannen, skru ned varmen, og la kyllingen koke gjennom i ca. 15 minutter. La det avkjøle helt, og oppbevar det som en forrettsrett.
  5. 5Varm opp i en forvarmet ovn på 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit), eller på komfyren over middels varme, med lokk til det er gjennomvarmt. Når det er varmt, server umiddelbart.
  6. 6Fjern den kokte kyllingen til et serveringsfat eller dype skåler, rør for å tykne og blande saus og grønnsaker, og øs over og rundt kyllingen.