
Røstet laks med sjalottløk- og grapefruktssaus
oppskrift på ovnsbakt laks servert med en frisk skalottløk og grapefruit saus, perfekt for en sunn og smakfull middag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 skinnfrie laksefileter, 140–170 gram hver
- 1/4 teskje salt, pluss mer til krydring
- 2 ruby røde grapefrukter
- 2 teskjeer olivenolje
- 1 spiseskje finhakket sjalottløk
- 1 teskje fersk revet ingefær
- 2 1/2 teskjeer honning
- En klype cayennepepper
- 2 teskjeer sitronsaft
- 2 spiseskjeer tynne skivede basilikablad
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3Krydre laksen med 1/4 teskje salt, legg den i en ildfast form og stek til den er gjennomstekt, ca. 18 minutter.
- 4Mens laksen steker, lager du sausen.
- 5Del en av grapefruktene i seksjoner ved å kutte av toppen og bunnen av frukten, deretter stå den på enden og skjær nedover skallet for å fjerne det hvite laget og skallet.
- 6Deretter, med en liten skarp kniv, fjern hver seksjon av frukten fra skallet og del seksjonene i to.
- 7Sett seksjonsbitene til side.
- 8Press saften ut av den andre grapefrukten og sett saften til side.
- 9I en middels stor stekepanne, varm opp oljen over middels varme.
- 10Tilsett sjalottløk og stek til den er myk, ca. 2 minutter.
- 11Tilsett ingefær, grapefruktjuice, honning og cayennepepper, og la det småkoke.
- 12Kok til sausen er redusert med omtrent halvparten, ca. 10 minutter.
- 13Tilsett sitronsaft og smak til med salt.
- 14Rett før servering, vend inn grapefruktbiter og basilikum i sausen.
- 15Legg laksen på et serveringsfat.
- 16Øs sausen over laksen og server.





