
Tom Yum-suppe
Lær hvordan du lager den perfekte tom yum soup med vårt enkle og autentiske oppskrift. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 ½ kopper kyllingkraft
- 4 tynne skiver fersk galangal
- 2 kaffirlimeblader
- 1 stilk sitrongress, knust og skåret i skiver
- 2 sjalottløk, skivet
- 1 spiseskje ristet chilipasta
- 2 spiseskjeer fiskesaus
- 3 spiseskjeer limesaft
- 6 cherrytomater, hakket
- 8 thai-chili
- 10 ferske strå- eller soppknopper
- 6 store hele reker
- 2 kvister koriander
- 2 vårløk, tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1Varm opp kraften i en kjele og tilsett smakene dine én etter én: begynn med galangal, kaffirlimeblader og sitrongress. Tilsett sjalottløk, chili paste, fiskesaus og limesaft. Deretter tilsetter du hakkede tomater, thai-chili og straw mushrooms, og lar det småkoke i 5 minutter. Fjern fra varmen og rør inn reker. Når de er helt rosa, er suppen ferdig. Pynt med koriander og vårløk, og server umiddelbart.