Søtpotetpraliné-skykake – 2003, førsteplass for søtpotet
oppskrift på sweet potato praline cloud pie som vant 1. plass i 2003. en deilig og søt dessert med søtpotet og praline, perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 2 søtpoteter, stekt eller kokt
- 1/4 kopp smør, myknet
- 1 kopp sukker
- 2 egg
- 1/2 teskje malt kanel
- 1/4 teskje salt
- 1/2 teskje revet muskatnøtt
- 1/4 teskje malt nellik
- 1/4 teskje malt mace
- 1 kopp kondensert melk
- 1 ubakt paibunn
- 1/4 teskje salt
- 1/4 teskje vanilje
- 1 teskje sitronsaft
- 3 eggehviter
- 6 spiseskjeer sukker
- 2 spiseskjeer mørk brunt sukker, godt pakket
- 2 spiseskjeer mørk mais sirup
- 1 spiseskje smør
- 1/4 teskje vaniljeekstrakt
- 1/3 kopp hakkede pekannøtter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Mos søtpotetene og bland dem med alle de andre ingrediensene. Hell blandingen i paibunnen og stek til den er fast, ca. 35 til 40 minutter.
- 3Marengs:
- 4Tilsett salt, vanilje og sitronsaft i eggehvitene. Pisk til det er skummende. Tilsett 6 spiseskjeer sukker, én om gangen. Pisk til sukkeret er oppløst og marengsen danner stive topper.
- 5Pralintopping:
- 6Bland sukker, mais sirup, smør og vanilje i en middels stor kjele. Kok opp og rør på middels varme til smøret er smeltet og blandingen er jevn. Ta av varmen.
- 7Fordel marengsen i en ring rundt ytterkanten av paiskallet. Strø pekannøtter over midten av paiskallet. Drypp hele eller deler av pralintoppingen over nøttene, etter ønske. Stek i 15 minutter eller til overflaten er gyllenbrun. Avkjøl til romtemperatur før servering. Oppbevar rester av paiskallet i kjøleskap.




