Søtpotetpraliné-skykake – 2003, førsteplass for søtpotet

Søtpotetpraliné-skykake – 2003, førsteplass for søtpotet

oppskrift på sweet potato praline cloud pie som vant 1. plass i 2003. en deilig og søt dessert med søtpotet og praline, perfekt for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 2 søtpoteter, stekt eller kokt
  • 1/4 kopp smør, myknet
  • 1 kopp sukker
  • 2 egg
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 1/4 teskje salt
  • 1/2 teskje revet muskatnøtt
  • 1/4 teskje malt nellik
  • 1/4 teskje malt mace
  • 1 kopp kondensert melk
  • 1 ubakt paibunn
  • 1/4 teskje salt
  • 1/4 teskje vanilje
  • 1 teskje sitronsaft
  • 3 eggehviter
  • 6 spiseskjeer sukker
  • 2 spiseskjeer mørk brunt sukker, godt pakket
  • 2 spiseskjeer mørk mais sirup
  • 1 spiseskje smør
  • 1/4 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/3 kopp hakkede pekannøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Mos søtpotetene og bland dem med alle de andre ingrediensene. Hell blandingen i paibunnen og stek til den er fast, ca. 35 til 40 minutter.
  3. 3Marengs:
  4. 4Tilsett salt, vanilje og sitronsaft i eggehvitene. Pisk til det er skummende. Tilsett 6 spiseskjeer sukker, én om gangen. Pisk til sukkeret er oppløst og marengsen danner stive topper.
  5. 5Pralintopping:
  6. 6Bland sukker, mais sirup, smør og vanilje i en middels stor kjele. Kok opp og rør på middels varme til smøret er smeltet og blandingen er jevn. Ta av varmen.
  7. 7Fordel marengsen i en ring rundt ytterkanten av paiskallet. Strø pekannøtter over midten av paiskallet. Drypp hele eller deler av pralintoppingen over nøttene, etter ønske. Stek i 15 minutter eller til overflaten er gyllenbrun. Avkjøl til romtemperatur før servering. Oppbevar rester av paiskallet i kjøleskap.