
Banan- og sjokoladeknapper mini-doughnuts
Lær hvordan du lager deilige banan- og sjokoladechip mini doughnuts. En søt og enkel oppskrift perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 18 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- Koking spray
- 1 1/2 kopper fullkornspastrymel
- 1 teskje bakepulver
- 1/2 teskje natron
- 3/4 teskje malt kanel
- 1/2 teskje salt
- 1 kopp moste modne bananer (2 til 3 bananer)
- 1/2 kopp fettfri naturell yoghurt
- 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 1/2 kopp lettbrunt sukker
- 2 store egg
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 kopp mini sjokoladeknapper (semisøte)
- 1 stang usaltet smør, smeltet
- 1/3 kopp sukker (sukker granulert)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Smør en mini-doughnutform generøst med matlagingsspray. Visp melet, bakepulveret, natron, 1/2 teskje kanel og saltet i en stor bolle. Visp de moste bananene, yoghurt, vegetabilsk olje, brunt sukker, egg og vanilje i en separat bolle. Rør bananblandingen inn i melblandingen til det akkurat er blandet; vend inn sjokoladebitene.
- 2Hell røren i en stor, forseglet plastpose og klipp av et hjørne. Sprøyt røren i den forberedte formen, og fyll hver kopp nesten opp til kanten. Stek til de er gylne og sprø, ca. 7 til 8 minutter. La dem avkjøle i formen i 2 til 3 minutter; fjern doughnutsene og la dem avkjøle helt på en rist. La formen avkjøle, smør den med mer matlagingsspray og gjenta med resten av røren.
- 3Ha det smeltede smøret i en flat bolle. Bland sukker og den resterende 1/4 teskje kanel i en annen flat bolle. Dypp den ene siden av hver doughnut i smøret, la overflødig dryppe av, og dypp deretter umiddelbart i kanel- og sukkerblandingen. Oppbevar i en lufttett beholder i opptil 2 dager.
- 4Du kan også lage disse i en mini-muffinform; stek i 8 til 10 minutter.
- 5Fotograf: Charles Masters