Grillet marinert andebryst med fersk plommesalsa, purreløk- og hvitløksfondue med hoisinsaus og limeolje
Oppdag en spennende oppskrift på grillet andebryst marinert med smakfulle krydder, servert med fersk plommesyltetøy, kremet purreløk og hvitløksfondue, toppet med hoisin lime olje. Perfekt for en elegant middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 kyllingbryst à 200 gram (7 unser)
- 1 kopp hoisinsaus
- 2 spiseskjeer sambal
- 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 2 spiseskjeer finhakket ingefær
- 1/4 kopp hakket koriander
- 1/2 kopp shaoxing (kinesisk risvin) eller rødvin
- 1/4 kopp hakkede vårløk
- Salt og pepper etter smak
- 4 vårløksender til å lage pensler
- 1 pakke kinesiske pannekaker (Hvis pannekakene er frosne, kan de varmes i mikrobølgeovnen før bruk.)
- Fondue med purre og hvitløk, oppskrift følger
- Fersk plommesyltetøy, oppskrift følger
- Rapsolje til koking
- 12 fedd hvitløk
- 3 kopper hakket purre, godt vasket
- 2–3 unser smør
- Salt og pepper etter smak
- Rapsolje
- 2 hakkede rødløk
- 1 spiseskje finhakket ingefær
- 2 finhakkede thai-bird chilier
- 1 spiseskje brunt sukker, kan trenge mer hvis plommene er veldig sure
- 8 skrelte og hakkede plommer
- 1/2 kopp plommesirup
- Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Bland alle ingrediensene og mariner and i kjøleskapet over natten. Krydre and og grill til medium rare, ca. 12 minutter. La and hvile i 5 minutter før den skjæres i skiver. Anrett and i fan over fondue og chutney. Drypp med hoisin-limeolje og pynt med vårløk. Server med dampede kinesiske pannekaker.
- 2I en sautépanne med litt olje, tilsett hvitløk og la den karamellisere seg. Krydre. Når hvitløken er brun, tilsett purre. Kok til de er myke, og tilsett deretter smør. Sjekk krydringen.
- 3I en kjele, tilsett litt olje og karamelliser løk med ingefær. Tilsett chili, sukker og plommer. Krydre. Rør i 5 minutter, og deglaser med vin. La det småkoke på lav varme til mesteparten av vinen har fordampet. Sjekk krydringen.