
Pico de Gallo
lær hvordan du lager den autentiske pico de gallo, en frisk og smakfull salsa perfekt til sommermåltider og meksikanske retter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper ferske korianderblader
- 2 til 3 jalapeños
- 1 lime
- Salt
- 12 Roma-tomater (litt underripe er helt i orden)
- 3 gule eller røde løk
Fremgangsmåte
- 1Del opp like store mengder tomater og løk. Hakk koriander grovt.
- 2Nå, del 1 eller 2 jalapeños i to. Bruk en skje til å skrape ut frøene. (Hvis du liker det sterkt, kan du la noen av de hvite membranene være igjen.) Finhakk jalapeñon veldig fint; du ønsker en liten varme og jalapeonens smak, men du vil ikke skape brann. Nå heller du de fire ingrediensene i en bolle.
- 3Del limen i to og press ut saften av halve limen i bollen. Strø over salt, og rør godt sammen til det er blandet. Husk å smake på pico de gallo og justere krydderet etter behov, tilsett mer salt eller hakket jalapeño hvis nødvendig.