Hello Fresh Mobile Banner
Rigatoni og ost

Rigatoni og ost

Lær hvordan du lager en deilig rigatoni and cheese med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 1/2 unser hakket bacon
  • 1 unser hakkede sjalottløk
  • 5 1/2 unser hakkede porcini-sopper
  • 6 unser kyllingkraft
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 3 unser smør
  • 3 spiseskjeer brødsmuler, pluss litt til å strø over
  • 1 spiseskje hakkede persilleblader
  • 8 rigatoni-skaller
  • 1 spiseskje trøffelflak
  • Parmesanost, etter behov
  • 2 kopper melk, varmende
  • 2 til 3 teskjeer blond roux, se oppskrift nedenfor
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 4 unser lagret cheddar, revet
  • 2 spiseskjeer smør
  • 2 spiseskjeer hvetemel

Fremgangsmåte

  1. 1I en stekepanne, surre baconet for å frigjøre fettet. Fjern baconet fra pannen, og tilsett deretter sjalottløk i fettet for å koke. Når løken er myk, tilsett porcini og kok i 5 minutter. Legg baconet tilbake i pannen. Tilsett kyllingkraft litt etter litt. Krydre med salt og pepper, og tilsett smør. Kok til sausen tykner, ca. 3 minutter. Rør inn brødsmuler og persille, og ta av varmen. Smak til med salt og pepper.
  2. 2For å lage Mornay-sausen:
  3. 3Begynn med å varme opp melken. Skru ned varmen og visp inn rouxen sakte. La det småkoke i 5 til 10 minutter på lav varme. Krydre med salt og pepper, og tilsett revet ost. Hold sausen varm i bain-marie.
  4. 4Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  5. 5For å lage rigatoni, begynn med å koke rigatoni i godt saltet vann i 5 minutter. Raskt avkjøl i isvann. Fjern fra isvannet og hold de dekket til de skal brukes. Når fyllet er avkjølt, putt det i en sprøytepose og fyll rigatoni, og press endene rene.
  6. 6Plasser 4 rigatoni på et brett og øs over sausen slik at pastaen er helt dekket. Strø over litt ferske brødsmuler og revet Parmesan. Stek i 5 minutter. Avslutt under grillen om nødvendig.
  7. 7Anrett på kokingstrayen. Pynt med trøffelskiver og Parmesanost.
  8. 8Smelt smøret i en liten panne. Visp inn melken. Kok opp til blandingen bobler. Fjern fra varmen.