
Rigatoni og ost
Lær hvordan du lager en deilig rigatoni and cheese med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 1/2 unser hakket bacon
- 1 unser hakkede sjalottløk
- 5 1/2 unser hakkede porcini-sopper
- 6 unser kyllingkraft
- Salt og nykvernet svart pepper
- 3 unser smør
- 3 spiseskjeer brødsmuler, pluss litt til å strø over
- 1 spiseskje hakkede persilleblader
- 8 rigatoni-skaller
- 1 spiseskje trøffelflak
- Parmesanost, etter behov
- 2 kopper melk, varmende
- 2 til 3 teskjeer blond roux, se oppskrift nedenfor
- Salt og nykvernet svart pepper
- 4 unser lagret cheddar, revet
- 2 spiseskjeer smør
- 2 spiseskjeer hvetemel
Fremgangsmåte
- 1I en stekepanne, surre baconet for å frigjøre fettet. Fjern baconet fra pannen, og tilsett deretter sjalottløk i fettet for å koke. Når løken er myk, tilsett porcini og kok i 5 minutter. Legg baconet tilbake i pannen. Tilsett kyllingkraft litt etter litt. Krydre med salt og pepper, og tilsett smør. Kok til sausen tykner, ca. 3 minutter. Rør inn brødsmuler og persille, og ta av varmen. Smak til med salt og pepper.
- 2For å lage Mornay-sausen:
- 3Begynn med å varme opp melken. Skru ned varmen og visp inn rouxen sakte. La det småkoke i 5 til 10 minutter på lav varme. Krydre med salt og pepper, og tilsett revet ost. Hold sausen varm i bain-marie.
- 4Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 5For å lage rigatoni, begynn med å koke rigatoni i godt saltet vann i 5 minutter. Raskt avkjøl i isvann. Fjern fra isvannet og hold de dekket til de skal brukes. Når fyllet er avkjølt, putt det i en sprøytepose og fyll rigatoni, og press endene rene.
- 6Plasser 4 rigatoni på et brett og øs over sausen slik at pastaen er helt dekket. Strø over litt ferske brødsmuler og revet Parmesan. Stek i 5 minutter. Avslutt under grillen om nødvendig.
- 7Anrett på kokingstrayen. Pynt med trøffelskiver og Parmesanost.
- 8Smelt smøret i en liten panne. Visp inn melken. Kok opp til blandingen bobler. Fjern fra varmen.