
Ricotta- og tomatpizzaer
Lær hvordan du lager deilige ricotta- og tomatpizzaer hjemme. En enkel oppskrift perfekt for sommermåltider og raske middager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp varmt vann (omtrent 43 grader Celsius)
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til etter behov
- 2 teskjeer sukker (1/4 unse)
- 2 1/4 teskjeer aktivt tørt gjær (en pakke på 1/4 unse)
- 2 1/2 kopper hvetemel, pluss litt til utbaking (ca. 330 gram)
- 1/2 kopp hvit eller gul maisenna, pluss litt til forming (ca. 70 gram)
- 1 1/2 teskjeer kosher salt (ca. 4 gram)
- 4 mellomstore modne gule eller røde tomater (ca. 900 gram)
- 3 fedd hvitløk
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til pensling
- 2 teskjeer kosher salt
- Nykvernet svart pepper
- 2 kopper fersk ricottaost, romtemperert
- 5 til 6 kvister fersk basilikum, oregano eller persille, eller en mild urt, blader plukket av og revet
Fremgangsmåte
- 1For å lage deigen: Rør vann, olje og sukker i et målebeger med væske til sukkeret er oppløst. Strø gjæren over væsken og la det stå uten å røre til det skummer, ca. 5 minutter.
- 2Visp mel, maismel og salt i en stor bolle, lag en fordypning i midten, og tilsett gjærblandingen. Bruk en tresleiv eller hånden til å gradvis blande melet inn i væsken for å lage en grov deig. Dra deigen sammen til en ball. Vend den ut på en arbeidsflate som er lett melet. Elt deigen til den er glatt og elastisk, ca. 5–6 minutter, og bruk litt mel om nødvendig for å unngå at den setter seg fast. Form deigen til en ball.
- 3Pensle en stor bolle med olje og vend deigen rundt i bollen for å dekke den lett. Dekk bollen tett med plastfolie, tegn en sirkel på plasten som er omtrent like stor som deigen, og noter tidspunktet – la den heve til den er doblet i størrelse, ca. 1 time. Vend deigen ut på en arbeidsflate; elt den kort for å slippe ut overflødig luft, form den igjen til en ball og legg den tilbake i bollen. Dekk til og la den heve til den er myk og puffete, ca. 45 minutter.
- 4I mellomtiden forbered fyllet: Riv tomatene på de store hullene på et rivjern i en stor bolle. Hvis de er veldig saftige, sil av litt væske i en sil. Strø hvitløk over saltet og mos og smør hvitløken inn i en pasta med siden av en kokkekniv. Tilsett i de silte tomatene. Visp inn olivenoljen og smak til med salt og pepper.
- 5Forvarm ovnen til 220 °C (425 °F).
- 6Del deigen i to. Form deigen til runde flater (se fremgangsmåte-bildene). Press deigen ned i maismel, snu den for å dekke begge sider. Hold deigen opp som et ratt og roter og strekk den ut for å lage en tynn skive. Pensle en pizzastål eller en rist med olje og legg deigen oppå. Fordel halvparten av tomatsausen over, og stek til skorpe er gyllen og sprø, ca. 15 minutter. Ta pizzaen ut av ovnen og legg klatter av ricotta på toppen. Strø over friske urter og server. Gjenta med den andre pizzaen.

