Banan-split med brune bananer

Banan-split med brune bananer

Lær hvordan du lager en herlig bruleed banana split med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerdesserter og spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 banan, skrelt og delt på langs
  • 1 ½ teskjeer mørkebrunt sukker, pakket
  • 1 kule vaniljeis
  • 1 kule sjokoladeis
  • 1 kule jordbæris
  • Sjokoladesaus, til topping
  • Karamellsaus, til topping
  • Pisket krem, til topping
  • Strøssel, til topping
  • Maraschino-kirsebær, til topping
  • Mynt, som pynt til topping

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnens grillelement. Dekk en bakeplate med aluminiumsfolie.
  2. 2Legg bananhalvdelene med snittsiden ned på bakeplaten. Strø hver halvdel med 1 ½ teskje brunt sukker. Brenn sukkeret med en gassbrenner til det begynner å boble, eller sett platen under grillen 4 til 5 tommer fra varmekilden i omtrent 2 minutter, eller til sukkeret smelter og begynner å boble. Følg nøye med slik at det ikke brenner seg.
  3. 3Plasser iskremkulene i en bolle eller en lang banansplit-bolle, og legg bananhalvdelene på hver side. Topp med sjokoladesaus og karamellsaus etter smak, deretter pisket krem, strøssel og så mange kirsebær du orker! Pynt med fersk mynte.