Hello Fresh Mobile Banner
Tørket frukt-chutney

Tørket frukt-chutney

lær hvordan du lager en deilig tørket frukt chutney med vår enkle oppskrift. perfekt som tilbehør til ost, kjøtt eller som en søt og syrlig dip.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 1/2 kanelstang
  • 3 stjerneanis
  • 2 nellikker
  • 1/2 teskje brune sennepsfrø
  • 1/4 tørket pasilla de Oaxaca-chili
  • 2 kopper appelsinjuice
  • 2 kopper eplecider
  • 1 kopp tørkede surkirsebær
  • 2 kopper skivede dadler
  • 1 teskje revet appelsinskall
  • 1/4 kopp julienne-strimler av skrelt ingefær
  • 2 kopper tørkede aprikoser i kvarter
  • 2 kopper ferske tranebær
  • 1 1/2 spiseskje fennikel, helst Lucknow-fennikel
  • 1 teskje gult sennepsfrø
  • 1/4 kopp eplecidereddik
  • Kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp oljen i en tung gryte på 6 liter over moderat høy varme til den skinner, og kok kanelstang, stjerneanis og nellik i 1 minutt. Tilsett de brune sennepsfrøene og chili. Når frøene popper og får en duft, etter omtrent 30 sekunder, fjern gryten fra varmen og tilsett appelsinjuice og eplesider forsiktig. La blandingen koke opp, og tilsett kirsebær, dadler, sitrusskall, ingefær, aprikoser, tranebær, fennikel, gule sennepsfrø og eddik. La chutneyen småkoke uten lokk, og rør av og til, til væsken er redusert og fruktene er myke og møre, ca. 1 1/2 time. Rør inn salt etter smak.
  2. 2La chutneyen avkjøle helt før servering. Oppbevar den i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 1 uke.