
Potetgrateng
Lær hvordan du lager en deilig potetgrateng med enkle ingredienser. Perfekt som hovedrett eller tilbehør, enkel å lage for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- Nonstick kokespray, til å smøre bakeformen
- 6 store russetpoteter
- En klype salt
- 8 unser skivet bacon
- 1 kopp melk
- 1/2 kopp majones
- 1/2 kopp rømme
- 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør
- En klype hvitløkssalt
- En klype nykvernet svart pepper
- 2 kopper revet Cheddar
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smør en 2-liters ildfast form med matolje.
- 3Skrell potetene og kutt dem i 2,5 cm store terninger. Legg potetene og salt i en trykkoker med vann til det dekker, og kok opp.
- 4Reduser varmen og la potetene småkoke til de er veldig møre, omtrent 5 minutter. (Hvis du ikke har trykkoker, kok potetene i en kjele med vann og en klype salt til de er møre, ca. 20 minutter.)
- 5Mens potetene koker, stek bacon i en middels stor panne på middels varme til det er brunt og gjennomstekt, 8 til 10 minutter.
- 6Hell baconet på kjøkkenpapir og la det avkjøle nok til å håndtere, før du smuldrer det i små biter. Sett til side.
- 7Tilsett melk, majones, rømme, smør, hvitløk, salt, pepper og 1 kopp ost i en kjøkkenmaskin med flatpisker. Pisk blandingen til den er godt blandet.
- 8Sil potetene og tilsett dem i maskinen. Bland igjen til potetene er most og glatt.
- 9Hell blandingen i den forberedte formen.
- 10Strø det smuldrede baconet og resten av osten over toppen, og stek til osten er smeltet og retten er gjennomvarm, ca. 20 minutter.