Potetgrateng

Potetgrateng

Lær hvordan du lager en deilig potetgrateng med enkle ingredienser. Perfekt som hovedrett eller tilbehør, enkel å lage for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • Nonstick kokespray, til å smøre bakeformen
  • 6 store russetpoteter
  • En klype salt
  • 8 unser skivet bacon
  • 1 kopp melk
  • 1/2 kopp majones
  • 1/2 kopp rømme
  • 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør
  • En klype hvitløkssalt
  • En klype nykvernet svart pepper
  • 2 kopper revet Cheddar

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smør en 2-liters ildfast form med matolje.
  3. 3Skrell potetene og kutt dem i 2,5 cm store terninger. Legg potetene og salt i en trykkoker med vann til det dekker, og kok opp.
  4. 4Reduser varmen og la potetene småkoke til de er veldig møre, omtrent 5 minutter. (Hvis du ikke har trykkoker, kok potetene i en kjele med vann og en klype salt til de er møre, ca. 20 minutter.)
  5. 5Mens potetene koker, stek bacon i en middels stor panne på middels varme til det er brunt og gjennomstekt, 8 til 10 minutter.
  6. 6Hell baconet på kjøkkenpapir og la det avkjøle nok til å håndtere, før du smuldrer det i små biter. Sett til side.
  7. 7Tilsett melk, majones, rømme, smør, hvitløk, salt, pepper og 1 kopp ost i en kjøkkenmaskin med flatpisker. Pisk blandingen til den er godt blandet.
  8. 8Sil potetene og tilsett dem i maskinen. Bland igjen til potetene er most og glatt.
  9. 9Hell blandingen i den forberedte formen.
  10. 10Strø det smuldrede baconet og resten av osten over toppen, og stek til osten er smeltet og retten er gjennomvarm, ca. 20 minutter.