Mac og ost, grillet ost med bacon, to varianter

Mac og ost, grillet ost med bacon, to varianter

oppskrift på smørbrød med mac and cheese og bacon, to varianter – perfekt for en smakfull og enkel lunsj eller middag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 kopper Easy Mac and Cheese, oppskrift følger
  • 8 skiver landbrød, smurt
  • 4 skiver amerikansk ost
  • 8 skiver tykt skåret røkt bacon, kokt
  • 2 Roma-tomater, skåret i 1/4-tommers skiver, valgfritt
  • Hot saus, som Frank's, valgfritt
  • 225 gram elbow-makaroni
  • Kosher-salt
  • 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 7,5 dl melk
  • 225 gram bearbeidet ost, som Velveeta
  • 1 1/2 kopper revet skarp gul Cheddar
  • En skvett hot saus, eller en klype cayennepepper
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Fordel den enkle mac and cheese jevnt i en 20 cm kvadratisk ildfast form. Dekk formen med plastfolie og sett den i kjøleskapet til den er fast, ca. 1 time. Skjær mac and cheese i 4 like store kvadrater.
  3. 3Forvarm en takke over middels-lav varme. Plasser hver mac and cheese-kvadrat på en skive brød, topp med en skive amerikansk ost og to skiver bacon. Legg en annen skive brød oppå, og stek smørbrødet på takken til det er gyllent og varmt, ca. 4 minutter på hver side. Gjenta med resten av ingrediensene. Server.
  4. 4For de voksne, vend tomatene i litt sterk saus og legg dem oppå baconet før du griller smørbrødet.
  5. 5Kok makaroni i en stor kjele med kokende, saltet vann til al dente, og sil av vannet.
  6. 6Smelt smøret i en middels stor kjele over middels varme. Visp inn melet og rør i et par minutter, pass på at det ikke er klumper og at melsmaken er kokt ut. Rør inn melken, la det småkoke og kok over middels-lav varme til det tykner, ca. 5 minutter. Rør inn den processed osten og Cheddar-osten til det er smeltet, tilsett den sterke sausen og vend inn makaronien. Krydre med salt og pepper.