
Mojo-marinerte svinekoteletter
oppskrift på mojo marinert svin som er perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage, med marineringsguide og tips.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1,5 dl fersk appelsinjuice, delt
- 3,1 dl fersk limesaft, delt
- 1 appelsin, revet skall
- 1 lime, revet skall
- 1/2 kopp finhakket fersk oregano, delt
- 12 hvitløksfedd, grovhakket
- 1/2 kopp olivenolje
- 1 benfri svinebog (ca. 1,8–2,7 kg), trimmet for overflødig fett
- Salt og nykvernet svart pepper
- Mojo-dippsaus, oppskrift følger
- Plantains med rom og brunt sukker, oppskrift følger
- 8 hvitløksfedd
- 1 serranoskinke, hakket
- 3 ss hakket koriander
- Salt
- 1/2 kopp appelsinjuice
- 1/4 kopp limesaft
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 4 ss usaltet smør
- 1/2 kopp lyst brunt muscovadosukker
- 3 modne plantains, skrelt og skåret på skrå i 1/2-tommers tykke skiver
- 1/2 kopp mørk rom
Fremgangsmåte
- 1Bland 4 kopper appelsinjuice og 1 kopp limesaft og finrevet skall i en stor kjele over høy varme og kok inn til det gjenstår 2 kopper. Ta av varmen og rør inn den resterende appelsinjuicen og limesaften, tilsett noen hvitløksfedd og 1/4 kopp oregano. La avkjøle til romtemperatur.
- 2Bruk en liten kniv til å lage små snitt over hele overflaten av svinekjøttet, og gni inn hvitløken i snittene. Visp sammen olje og den resterende 1/4 koppen oregano i en stor stekeform, legg i svinekjøttet og vend det slik at det dekkes. Dekk til og la det marinere i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne opptil 24 timer.
- 3Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 4Ta svinekjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før steking. Krydre med salt og pepper, og stek i 30 minutter. Skru ned temperaturen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit) og fortsett stekingen, pensle med marinaden de siste 30 minuttene, til kjøttet er gyllent og et steketermometer som er satt inn i midten viser 65 grader Celsius (150 grader Fahrenheit). Ta ut av ovnen, pensle med eventuell gjenværende glasur, dekk løst med aluminiumsfolie og la hvile i 15 minutter før du skjærer i det.
- 5Server svinekjøttet med Mojo-dippsaus og plantains med rom og brunt sukker.
- 6Bruk en morter og støter til å mose hvitløk, serrano, koriander og et par klyper salt til det blir en pasta. Tilsett appelsinjuice, limesaft og olje, og rør godt sammen.
- 7Varm smør i en stor sautépanne over høy varme. Tilsett sukkeret og kok til det er smeltet. Legg i plantains og kok til de er myke og gjennomvarme. Ta pannen av varmen, tilsett rom, sett pannen tilbake på varmen og kok til alkoholen har fordampet.