
Røstede grønnsaker og vinssaus
oppskrift på ovnsbakte grønnsaker med en fyldig vinssaus, perfekt som hovedrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 stor purreløk (bare den hvite og lysegrønne delen), delt på langs
- 5 gulrøtter, delt i fire
- 1 hvitløkshode, delt i fedd og skrelt
- 2 røde paprika, delt i fire
- 450 gram plommetomater, delt i to
- 1 fennikelfrø, stilkene fjernet og bulb delt i fire
- 2 store løk, delt i fire
- 2 ss olivenolje
- 1 kopp kokende vann
- 15 gram tørkede porcini-sopp (ca. 1 kopp)
- 1 selleristang på ca. 10 cm
- 4 persillekvister
- 1 stor timianskvist
- 8 hele pepperkorn
- 2 tyrkiske laurbærblader eller 1 California-laurbær
- 1 kopp tørr rødvin
- 4 liter vann
- 1/2 kopp soltørkede tomater (ikke i olje; ca. 45 gram)
- 1/2 stang usaltet smør
- 1/3 kopp hvetemel
- Utstyr: osteklede; kjøkkenstrikk
- kjøkkenstrikk
Fremgangsmåte
- 1Røst grønnsaker: Forvarm ovnen til 230°C med risten i midten. Vask purreløkshalvdelene og tørk dem forsiktig. Bland purreløk, gulrøtter, hvitløk, paprika, plommetomater, fennikel og løk med olje, og fordel dem i en stekeplate på 43 x 35 cm. Stek, rør om av og til, til de er godt brunet og møre, ca. 1 1/4 til 1 1/2 time.
- 2Forvarm ovnen til 230°C med risten i midten.
- 3Vask purreløkshalvdelene og tørk dem forsiktig.
- 4Bland purreløk, gulrøtter, hvitløk, paprika, plommetomater, fennikel og løk med olje, og fordel dem i en stekeplate på 43 x 35 cm. Stek, rør om av og til, til de er godt brunet og møre, ca. 1 1/4 til 1 1/2 time.
- 5Bløtlegg porcini-sopp og lag bouquet garni mens grønnsakene stekes: Hell kokende vann over porcini i en bolle og la dem trekke til de er myke, 10–20 minutter. Pakk samtidig selleristang, persille, timian, pepperkorn og laurbærblad inn i en bit osteklede og knyt med hyssing. Ta opp porcini-soppen, klem ut overflødig væske tilbake i bollen, og skyll for å fjerne jord og sand. Sil bløtleggingsvannet gjennom en sikt dekket med et fuktet kjøkkenpapir over i en annen bolle.
- 6Bløtlegg porcini-soppen i kokende vann til de er myke, ca. 10–20 minutter.
- 7Pakk samtidig selleristang, persille, timian, pepperkorn og laurbærblad inn i en osteklede og knyt med hyssing.
- 8Ta opp porcini-soppen, klem ut overflødig væske tilbake i bollen, og skyll for å fjerne jord og sand. Sil bløtleggingsvannet