
Dobbel sjokoladekake
oppskrift på en deilig dobbel sjokoladekake med myk sjokoladekrem. perfekt for sjokoladeelskere. enkel å lage og perfekt til fest eller kos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper fettfri, naturell gresk yoghurt
- 1/4 kopp usøtet kakaopulver (Dutch-process er best)
- 115 gram mørk sjokolade (70 % kakao eller mer), hakket, smeltet og avkjølt til romtemperatur
- 1/2 kopp økologisk melis
- 2 1/2 kopper fullkornsmel til bakverk
- 1 kopp usøtet kakaopulver (Dutch-process er best)
- 1 teskje bakepulver
- 1 teskje natron
- 1/4 teskje havsalt
- 1 1/4 kopper usøtet eplesaus
- 1 kopp fettfri, naturell gresk yoghurt
- 1/3 kopp honning
- 1/3 kopp økologisk sukker
- 1/3 kopp usaltet smør
- 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
- 1 1/2 kopper eggehviter (ca. 12 store)
Fremgangsmåte
- 1Forbered glasur: I en kjøkkenmaskin utstyrt med visp, eller i en bolle med en visp, bland yoghurt, kakaopulver, smeltet sjokolade og melis til det er jevnt. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 12 timer for å stivne.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Smør og mel to 25-centimeters kakeformer.
- 3Lag kaken: I en middels stor bolle, visp sammen mel, kakaopulver, bakepulver, natron og salt.
- 4I en food processor, puls eplesaus, yoghurt, honning, sukker, smør og vanilje til det er glatt. Bland gradvis inn i de tørre ingrediensene til det akkurat er blandet; ikke overbland.
- 5I en separat tørr bolle, bruk en elektrisk mikser på høy hastighet, visp eggehvitene til myke topper dannes. Vend eggehvitene forsiktig inn i røren med en slikkepott. (Røren skal virke litt klumpete; ikke overbland.)
- 6Hell røren i de forberedte kakeformene. Stek i 20 til 25 minutter, til en kakepinne satt inn i midten kommer ut nesten ren. Overfør formene til avkjølingsgitter og la dem avkjøle i 20 minutter, før du snur kakene ut av formene og lar dem avkjøle helt på rist.
- 7Ta glasuren ut av kjøleskapet og la den varme opp til romtemperatur til den er lett å smøre, ca. 1 time. Bruk en serrert kniv til å skjære av en liten del av toppen på hver kake slik at toppen blir flat. Plasser én kake på et kakefat eller en flat tallerken; bruk en offset- eller vanlig slikkepott til å fordele et lag med glasur på den skårne siden. Legg den andre kaken opp ned på den glasurbelagte kaken. Tynt fordel omtrent en tredjedel av resten av glasuren over hele kaken for å danne et crumb coat (se notat). Sett i kjøleskapet i ca. 1 time til det har stivnet, og la resten av glasuren stå i romtemperatur. Når crumb coat har stivnet, dekk kaken med resten av glasuren. Server umiddelbart eller oppbevar i kjøleskap, og la kaken komme til romtemperatur før servering.