
Vaniljekjeks
Lær hvordan du lager deilige vanilla wafers hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som snacks eller til dessert. Raskt og enkelt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 7 unser allsidig mel
- 3/4 teskje bakepulver uten aluminium
- 1/2 teskje kosher-salt
- 4 unser usaltet smør, romtemperert
- 3 1/2 unser vaniljesukker
- 1 stort egg
- 4 teskjeer vaniljeekstrakt
- 1 spiseskje helmelk
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Plasser én ovnrack i den øvre tredjedelen av ovnen og en annen i den nedre tredjedelen. Varm opp ovnen til 175 grader Celsius.
- 3Sikt sammen mel, bakepulver og salt i en liten bolle og sett til side. Pisk smør og vaniljesukker i en bolle med en håndmikser på middels hastighet i 2 minutter, og stopp for å skrape ned sidene av bollen etter 1 minutt. Tilsett egget og bland inn på middels hastighet i 30 sekunder. Skrap ned sidene av miksebollen. Tilsett vaniljeekstrakt og melk, og bland på lav hastighet i 15 sekunder. Tilsett melblandingen og bland på lav hastighet bare til det er godt blandet. Sett deigen i kjøleskapet i minst 10 minutter før du former den.
- 4Form deigen til teskje-store baller og legg dem på to bakepapirkledde stekebrett, ca. 35 kjeks per brett. Bruk helen av hånden til å lett trykke hver ball litt flat. Stek, to brett av gangen, og roter brettene halvveis i steketiden, til kjeksene er gyldne, ca. 15 til 20 minutter. Ta brettene ut og la dem avkjøle på en avkjølingsrist helt før du fjerner kjeksene fra brettet.